Rakan Snapchat Menghilang – Adakah Mereka Memadam Anda?

69

Snapchat memastikan senarai rakan anda dikemas kini dengan kerap dan senarai Rakan Terbaik berdasarkan aktiviti anda.

Rakan Snapchat Menghilang - Adakah Mereka Memadam Anda?

Apabila orang meninggalkan senarai rakan baik anda, ia biasanya berkaitan dengan orang yang paling kerap anda berkomunikasi. Walau bagaimanapun, jika anda menatal senarai rakan anda dan menyedari beberapa nama hilang, anda mungkin bimbang.

Apa yang berlaku, dan mengapa orang ini hilang daripada senarai anda? Adakah mereka telah memadamkan anda?

Mari kita lihat cara Snapchat mengurus senarai rakan anda dan sebab beberapa nama mungkin hilang daripada senarai rakan anda.

Cara Rakan Snapchat Berfungsi

Platform media sosial yang berbeza mempunyai pendekatan yang berbeza untuk memodelkan hubungan interpersonal anda.

Sebagai contoh, pertimbangkan permintaan rakan Facebook. Anda hanya boleh menambah rakan di Facebook jika mereka menganggap anda sebagai rakan mereka juga. Jika seseorang mengalih keluar anda daripada senarai rakan Facebook mereka, anda juga tidak akan melihat mereka dalam senarai anda sendiri.

Sebaliknya, anda hanya perlu mengklik ikuti pada Snapchat untuk mengikuti seseorang. Ia tidak semestinya bersama dalam Snapchat, sama ada, kerana anda boleh menambah pengguna tanpa perlu mereka menambah anda kembali.

Berikut ialah beberapa nota penting tentang cara persahabatan anda berfungsi dalam Snapchat.

Tambah Rakan Tanpa Menghantar Permintaan

Pada Snapchat, anda boleh menambah rakan tanpa menghantar permintaan rakan. Mereka tidak perlu menambah anda kembali.

Hanya cari rakan anda daripada senarai kenalan anda atau dengan menggunakan nama pengguna atau e-mel mereka, kemudian tambahkan mereka pada senarai rakan anda. Rakan anda akan menerima pemberitahuan dan boleh memutuskan sama ada untuk menambahkan anda ke senarai rakan mereka atau tidak. Mereka akan kekal dalam senarai rakan anda walaupun mereka tidak pernah menambahkan anda sebagai rakan.

Dengan melakukan ini, anda boleh melihat Cerita mereka walaupun mereka tidak menambahkan anda kembali. Walau bagaimanapun, jika mereka telah menukar tetapan privasi mereka untuk menghalang orang tertentu daripada mengikuti mereka, anda mungkin tidak dapat menambahkan mereka dan melihat kandungan mereka. Anda juga tidak akan dapat menghantar Snap atau mesej kepada mereka bergantung pada tetapan privasi mereka.

Rakan Anda Dapat Melihat Lebih Banyak Kandungan Anda

Apabila seseorang berada dalam senarai rakan anda, mereka boleh melihat Cerita yang anda tetapkan kepada peribadi. Mereka mungkin dapat melihat lokasi Peta Snap anda, bergantung pada pilihan anda. Anda boleh memilih untuk menerima mesej daripada sesiapa sahaja, atau hanya daripada orang yang anda tambahkan sebagai rakan. Orang yang menghantar Snap kepada anda tidak semestinya perlu menambahkan anda sebagai rakan.

Untuk menukar privasi anda, pergi ke paparan tetapan pada skrin profil anda, pilih ikon gear di penjuru kanan sebelah atas, kemudian tatal ke bawah ke bahagian Siapa Boleh… pada menu. Di sinilah anda boleh memilih siapa yang boleh melihat cerita anda, lokasi anda dan orang yang boleh menghubungi anda di Snap. Anda juga boleh memutuskan siapa yang boleh melihat anda dalam Quick Add, yang merupakan ciri Snapchat untuk mengesyorkan rakan baharu.

Dari sini, ketik pada kategori yang ingin anda ubah. Dalam kes lokasi anda dan cerita anda, anda juga boleh memberikan akses atau mengalih keluar akses daripada rakan tertentu pada bila-bila masa dengan menggunakan pilihan menu tersuai.

Bagaimana Anda Tahu Apabila Seseorang Memadam Anda di Snapchat?

Berikut ialah perkara yang boleh anda jangkakan apabila seseorang mengalih keluar anda daripada senarai rakan mereka:

  • Bergantung pada tetapan privasi mereka, anda mungkin tidak dapat menghantar Snap atau Sembang kepada mereka.
  • Anda tidak akan melihat Cerita peribadi mereka lagi.
  • Mereka tidak akan melihat kandungan anda dalam Teroka lagi.
  • Anda tidak dapat melihat skor Snap mereka lagi.

Walau bagaimanapun, ini tidak akan mengalih keluar orang itu daripada senarai rakan anda. Jadi apabila anda menatal senarai anda, anda tidak akan tahu sama ada seseorang telah memadamkan anda.

Anda boleh menyemak dengan membuka senarai rakan anda dari skrin snap, kemudian mengetik pada rakan yang anda syak telah memadamkan anda. Semak untuk melihat sama ada anda boleh melihat skor snap mereka.

Jika anda tidak dapat melihat markah mereka lagi, mereka mungkin telah mengalih keluar anda daripada senarai rakan mereka. Walau bagaimanapun, jika anda dapat melihat nama penuh, nama pengguna dan skor snap mereka, anda akan mengesahkan bahawa orang itu masih dalam senarai rakan anda.

Jadi hanya mengalih keluar anda tidak akan membuatkan orang itu hilang daripada senarai rakan anda. Apa lagi yang boleh menjadi sebab di sebalik rakan hilang?

Apa yang Berlaku Apabila Seseorang Menyekat Anda di Snapchat?

Pada Snapchat, menyekat mempunyai lebih banyak akibat daripada memadam. Apabila seseorang menyekat anda, anda tidak akan dapat menghantar Snap atau Sembang kepada mereka. Mereka juga tidak akan dapat melihat Cerita anda atau lokasi anda. Tetapi yang paling penting, ia akan menukar senarai rakan anda.

Selepas seseorang menyekat anda, nama mereka akan hilang daripada senarai anda. Ia juga tidak akan muncul dalam perbualan anda baru-baru ini. Jika anda ingin mencuba mencari nama mereka untuk menambahkan mereka kembali, anda tidak akan dapat mencari mereka.

Apa yang Berlaku Apabila Seseorang Memadamkan Akaun Snapchat mereka?

Jika rakan memadamkan akaun mereka, nama mereka akan hilang daripada senarai rakan anda. Anda juga tidak akan dapat mencarinya jika anda mencarinya.

Jadi bagaimana anda tahu sama ada anda disekat atau sama ada orang yang dipersoalkan telah memadamkan akaun Snapchat mereka?

Mulakan dengan log keluar daripada Snapchat, kemudian buat akaun baharu pada Snap. Anda boleh menggunakan perkhidmatan alamat e-mel sementara untuk melakukan ini, seperti Surat Gerila.

Dengan akaun baharu anda, cari kenalan lama anda dengan nama atau nama pengguna Snap. Jika mereka meninggalkan Snapchat, anda tidak akan dapat mencari mereka. Tetapi jika mereka telah anda sekat, anda akan dapat mencari mereka daripada akaun baharu ini. Jadi jika nama mereka masih muncul, kemungkinan besar mereka telah menyekat akaun anda.

Senarai Rakan Snapchat Saya Hilang

Sesetengah pengguna telah melaporkan bahawa keseluruhan Senarai Rakan mereka hilang. Terdapat beberapa sebab untuk ini, tetapi kemungkinan besar bukan kerana semua rakan anda tidak menyukai anda lagi. Banyak kali, pengguna akan mendapat telefon baharu atau memadam dan memuat turun semula apl itu. Pastikan anda log masuk dengan akaun yang betul. Jika anda telah log masuk ke akaun yang salah secara tidak sengaja, senarai rakan anda tidak akan dipaparkan dengan betul.

Jika anda yakin anda telah log masuk dengan akaun yang betul, cuba kosongkan cache Snapchat. Anda boleh melakukan ini daripada Tetapan dalam apl. Setelah selesai, tutup apl dan buka semula. Senarai rakan anda dan rakan anda sepatutnya muncul semula.

Fikiran Akhir

Ia boleh mengelirukan dan menjengkelkan apabila mendapati nama seseorang tiada dalam senarai rakan anda. Siasatan singkat boleh memberitahu anda sama ada orang berkenaan menyekat anda atau meninggalkan Snapchat sepenuhnya.

Adakah petua atau helah Snapchat lain yang berguna? Kongsi mereka dalam komen di bawah!