Razr+ (2024) Motorola Bocor dengan Kamera AI dan Kalis Air

13
motorola razr 40 ultra 11
© nextpit

Walaupun Motorola telah pun menggoda telefon pintar boleh lipat Razr yang akan datang, Razr 2024 dan Razr+, ini tidak bermakna kami tidak akan mendapat kebocoran lagi. Video promosi model boleh lipat perdana nampaknya telah muncul menjelang pelancaran rasmi pada 25 Jun.

Peningkatan besar pada Motorola Razr+ (2024)

Ihsan daripada Mystery Lupin yang kerap membocorkan, video pendek di X mendedahkan lebih banyak butiran tentang telefon boleh lipat Razr+ 2024, yang dijangka dipanggil Razr 50 Ultra di luar AS. Ini juga mengesahkan banyak ciri yang dikhabarkan dalam model ini.

Razr+ yang akan datang mempunyai reka bentuk yang sama seperti Razr+ 2023 yang disemak tahun lepas, tetapi ia kini memaparkan paparan penutup yang lebih besar yang kini memanjang lebih dekat ke tepi sementara lubang yang dipotong untuk kamera utama dan denyar LED masih boleh dilihat. Panel juga digambarkan untuk menjalankan aplikasi dengan widget dan ikon.

Selain itu, peranti itu dilabelkan mempunyai perlindungan air, yang bermaksud ia berkemungkinan mempunyai penarafan IP68, peningkatan kepada kalis air pada pendahulunya.

Terdapat sebutan tentang berkuasa AI yang menunjuk kepada dwi kamera utama, yang bukanlah satu kejutan besar. Selain itu, ia menyerlahkan zum telefoto yang menyokong laporan Razr+ (2024) yang menampilkan telefoto sensor 50 MP yang akan menggantikan snapper ultrawide 13 MP. Sensor lebar 50 MP yang dinaik taraf dikatakan sebagai tajuk utama modul.

Tiga jalur warna peranti juga ditunjukkan dalam video, yang terdiri daripada hijau, ungu dan merah jambu. Tidak diketahui sama ada syarikat milik Lenovo itu akan menawarkan peranti boleh lipat dalam kemasan lain.

Motorola Razr+ (2024) atau Razr 50 Ultra

Razr+ (2024) atau Razr 50 Ultra Motorola mempunyai paparan penutup tepi ke tepi seperti yang pertama kali ditunjukkan dalam paparan yang bocor. / © evleaks/Twitter

Menurut laporan, Razr+ (2024) dipercayai dikuasakan oleh Snapdragon 8s Gen 3 SoC dan boleh dikonfigurasikan dengan memori 12/256 GB atau 12/512 GB. Bateri telefon pintar flip Motorola baharu juga dikatakan akan dinaik taraf kepada 4,000 mAh, peningkatan sebanyak 200 mAh.

Razr+ dan Razr (2024) harus but pada Android 14 OS. Walau bagaimanapun, kami masih belum mengetahui sama ada mereka akan mendapat sokongan perisian yang lebih lama yang sepadan dengan tawaran Samsung pada peranti boleh lipat Androidnya dengan sehingga empat kemas kini utama.

Motorola akan mengumumkan Razr+ baharu dan Razr bajet pada 25 Jun. Kedengarannya berita baik untuk peminat kerana khabar angin menunjukkan harga yang tidak berubah untuk kedua-duanya, yang tidak seperti Galaxy Z Flip 6 Samsung yang tidak diumumkan yang diramalkan lebih mahal daripada Galaxy Z Flip 5 (ulasan).

Kulit kerang boleh lipat manakah yang paling anda nantikan? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda.