Redmi K70 Ultra (aka Xiaomi 14T Pro) Akan Menjadi Raksasa Prestasi!

15
nextpit Ujian Xiaomi 14 Pro
© nextpit

Xiaomi tidak lama lagi akan mempersembahkan Redmi K70 Ultra di China, yang menurut kebocoran awal ditetapkan untuk menjadi telefon pintar terpantas di pasaran. Walaupun Redmi K eksklusif untuk pasaran China, ia biasanya dijenamakan semula sebagai Xiaomi T Pro di peringkat global. Apakah yang boleh kita jangkakan dan mengapa perdana Android begitu pantas?

  • Jangan ketinggalan: Yang terbaik, terpantas dan paling mahal disyorkan oleh nextpit

Redmi K70 Ultra ternyata menjadi raksasa prestasi!

Siri Redmi dari Xiaomi umumnya dikenali sebagai rangkaian mampu milik dari syarikat China. Kami baru-baru ini menguji beberapa telefon pintar jarak pertengahan daripada siri Note 13, seperti Redmi Note 13 Pro 5G. Walau bagaimanapun, tidak semua model berjaya keluar dari Tembok Besar.

Redmi K70 Ultra, yang dijangka akan diumumkan tidak lama lagi di negara Asia, dijangka di Eropah sebagai Xiaomi 14T Pro dan nampaknya mendapat peningkatan kelajuan sebenar, jika peramal yang boleh dipercayai Stesen Sembang Digital adalah untuk dipercayai.

Dia kini mendakwa di saluran Sina Weibonya bahawa Redmi K70 Ultra akan menerima MediaTek Dimensity 9300. Pada pandangan pertama, ia tidak berbunyi seperti “rangsangan” yang saya ramalkan.

Walau bagaimanapun, pemproses okta-teras yang dihasilkan menggunakan proses 4 nm sudah dapat membuktikan dalam Vivo X100 bahawa ia lebih unggul daripada Snapdragon 8 Gen 3 dalam Penanda aras AnTuTu dengan empat teras CPU Cortex-X4 dan empat Cortex-A720—iaitu dengan 4x 3.25 GHz dan 4x 2.0 GHz sejumlah 8 teras prestasi. Dan ini dikenali sebagai SoC terpantas yang MediaTek tawarkan pada masa ini.

Telefon pintar pertama dengan 24 GB LPDDR5T RAM

Tetapi Xiaomi tidak mahu berhenti di situ. Seperti yang disiarkan pembocor, syarikat itu mahu menjadi pengeluar telefon pintar Android pertama yang menawarkan 24 GB RAM LPDDR5T serba baharu. Paparan 6.67-inci 1.5K 8T LTPO OLED (2,600 nits) dengan kadar penyegaran maksimum 144 Hz juga tidak perlu disembunyikan.

  • Sudah tentu, kami juga menguji pendahulunya: Xiaomi 13T Pro disemak

Bateri, yang kapasitinya masih tidak diketahui, juga dikatakan sama sekali tidak kalah dengan persaingan dari segi prestasi dan boleh dicas dengan cepat dengan 150 W. Laman 91mobiles mendakwa telah mendapatkan maklumat yang mencadangkan bateri 5,000 mAh, yang boleh kemudian “hanya” dicaj dengan 120 W.

Tambahan pula, kamera utama 50 MP berdasarkan sensor imej IMX-LYTIA-800 dari Sony dan kamera sudut lebar ultra 108 MP dengan penstabilan imej optik dikhabarkan akan dipasang.

Ini tidak kelihatan seperti telefon pintar yang murah kepada saya. Pada pendapat anda, apakah yang akan dikenakan oleh Xiaomi untuk Xiaomi 14T Pro di negara ini, yang sepatutnya kita jangkakan pada musim bunga? Jangan ragu untuk menulis ramalan anda dan pendapat lain mengenai subjek dalam ulasan di bawah.