Reka Bentuk Klasik OnePlus Watch 2 Didedahkan Menjelang Pelancaran

18
OnePlus Watch 2 dikhabarkan tarikh pelancaran
© OnePlus

Pencerobohan pertama OnePlus ke dalam segmen jam pintar dianggap kucar-kacir. OnePlus Watch sulung menghadapi banyak aduan pengguna yang kebanyakannya disematkan pada pelaksanaan sistem pengendalian proprietari peranti yang lemah. OnePlus kelihatan bersedia untuk membetulkan kesilapannya dengan Watch 2, yang juga telah mula diusik menjelang pelancaran yang dikhabarkan.

Reka bentuk dan OS OnePlus Watch 2

Dalam gambar yang disiarkan pada komuniti OnePlus, syarikat China itu mendedahkan reka bentuk jam tangan pintar yang akan datang dan belum dinamakan, yang mungkin akan membawa moniker OnePlus Watch 2. Walaupun foto itu hanya menunjukkan siluet jam tangan, ia mengesahkan faktor bentuk bulat yang serupa dengan Jam tangan asal dan diilhamkan oleh cincin kamera pada OnePlus 12 (ulasan).

Reka bentuk OnePlus Watch 2

OnePlus menggoda Watch 2 dengan paparan dan reka bentuk bulat / © OnePlus

Walaupun bentuknya sama, ia mendedahkan bagaimana Jam Tangan 2 akan tiba dengan beberapa sentuhan reka bentuk untuk membezakannya daripada Jam Tangan 1. Terutamanya, kita melihat bahagian kanan yang memaparkan pulau dengan butang fizikal dan dail. Ini menyokong pemaparan terdahulu yang dikongsi oleh On Leaks.

Paparan OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 dipaparkan dalam sarung hitam dan perak / © On Leaks / Harga Pintar Saya

Terdapat juga slogan yang mengatakan “Sudah tiba masanya untuk melakukannya dengan betul!” itu boleh mencadangkan bahawa ia akan meninggalkan OS tersuainya dan memihak kepada Wear OS pada Watch 2. Dengan itu, OnePlus berkemungkinan menawarkan lebih banyak aplikasi dan penyesuaian pihak ketiga untuk Watch 2, yang merupakan beberapa kelemahan terbesar daripada pendahulunya.

Walau bagaimanapun, tiada apa yang telah disahkan lagi jadi kami tidak pasti sama ada kami akan melihatnya boot pada Wear OS 3.5 atau Wear OS 4 yang lebih baharu yang menjana kuasa seperti Google Pixel Watch 2 (ulasan), Samsung Galaxy Watch 6 (semakan), dan jam tangan pintar berasaskan Android terpilih.

Tarikh dan harga pelancaran OnePlus Watch 2

OnePlus juga membayangkan bahawa OnePlus Watch 2 boleh rasmi pada 26 Februari seperti yang diterangkan dalam teaser yang mengiklankan peraduan yang akan berlangsung sehingga tarikh tersebut. Masa ini sejajar dengan permulaan MWC di Barcelona, ​​yang akan bermula minggu depan.

Leaker Max Jambor juga sebelum ini menyatakan OnePlus Watch 2 akan diumumkan pada pameran teknologi tahunan di Eropah. Ia menambah jam tangan pintar itu akan menampilkan skrin OLED bulat 1.43 inci dan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon W5 Gen 1. Malangnya, tidak ada maklumat mengenai kos Watch 2, walaupun ia mungkin akan mengurangkan kebanyakan alternatif dalam pasaran.

Ciri manakah yang paling anda ingin lihat dalam OnePlus Watch 2? Adakah OnePlus perlu memasukkan ciri keselamatan seperti pengesanan jatuh dalam jam tangannya? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.