Reka Bentuk Model Global OnePlus 12R Didedahkan Sepenuhnya

12
OnePlus 12R gambar sebenar langsung
© Weibo/OnePlus

OnePlus dijadualkan mengumumkan OnePlus 12 dan OnePlus 12R untuk pasaran global pada 23 Januari. Walaupun OnePlus 12 telah pun disahkan sebagai salinan tepat versi Cinanya, syarikat itu masih belum mendedahkan OnePlus 12R. Adakah ia akan menjadi klon OnePlus Ace 3 atau adakah ia akan menampilkan perubahan reka bentuk? Nampaknya kita tidak perlu lagi menunggu dengan termengah-mengah untuk mendapatkan jawapan selepas paparan rasmi peranti itu muncul.

Berdasarkan imej yang dikongsi oleh pembocor pemastautin WinFuture Roland Quandt, model OnePlus 12R Eropah menampilkan bahagian luar yang sama seperti OnePlus 12R China. Dengan kata lain, telefon pintar bajet ini memang muncul sebagai OnePlus Ace 3 yang dijenamakan semula.

Ini juga bukan satu kejutan besar sama sekali. Walau bagaimanapun, terdapat contoh sebelum ini di mana syarikat itu menggunakan komponen tertentu daripada unit OnePlus antarabangsa, seperti melengkapkan modul kamera yang berbeza berbanding model tempatan.

Walau apa pun, reka bentuk OnePlus 12R biasa kepada kebanyakan dan berkongsi banyak persamaan dengan OnePlus 12. Pada asasnya, peranti yang lebih mampu milik ini mendapat pulau kamera di luar tengah dengan modul tiga kali ganda dan denyar LED yang terletak dalam potongan berbeza seperti yang ditunjukkan dalam teaser sebelum ini.

OnePlus 12R

Reka bentuk OnePlus 12R dalam semua sudut / © X/u/RQuandt

Di hadapan, kami melihat skrin AMOLED 6.78 inci yang besar dengan tepi melengkung pada kedua-dua belah. Bezelnya sangat nipis pada kedua-dua dagu atas dan bawah. Bagi kekunci, gelangsar diletakkan di sebelah kiri manakala penggoncang kelantangan dan butang kuasa berada di sebelah kanan.

Begitu juga, OnePlus 12R berkongsi peruntukan yang sama untuk antara mukanya seperti OnePlus 12 standard, dengan blaster IR dan pembesar suara di bahagian atas dan port USB-C, dulang SIM dan pembesar suara dua celah terletak di bahagian bawah.

Jalur warna yang disahkan termasuk hitam dan biru baharu, manakala emas dengan warna merah jambu mungkin kekal sebagai pilihan eksklusif di China.

Spesifikasi dan harga OnePlus 12R yang lain

Spesifikasi peranti lain termasuk SoC Snapdragon 8 Gen 2 yang boleh dikonfigurasikan sehingga memori 16 GB RAM/256 GB. Susunan kamera diterajui oleh sensor Sony IMX 890 50 MP, disertakan dengan sensor ultra lebar 8 MP dan sensor makro 2 MP wajib. Kapasiti bateri 5,500 mAhnya adalah yang terbesar yang pernah dilengkapi pada telefon pintar OnePlus.

Akhir sekali, harga bocor OnePlus 12R mencadangkan ia akan bersaing dengan telefon pintar lain dalam kategori $500, seperti Pixel 7a Google (ulasan).

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk OnePlus 12R? Jalur warna manakah yang menarik minat anda? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
X/u/rquandt