Reka Bentuk OnePlus 12R dan Pilihan Warna Segar Didedahkan

18
Kemasan pasir hitam warna OnePlus 12
© OnePlus

OnePlus 12 bukanlah satu-satunya peranti yang akan diperkenalkan oleh OnePlus untuk pasaran antarabangsa pada 23 Januari. Ia telah disahkan oleh syarikat bulan ini bahawa OnePlus 12R akan menyertai perdana. Dan dalam teaser pertamanya, reka bentuk dan dua jalur warna OnePlus 12R ditunjukkan.

Reka bentuk dan warna OnePlus 12R

Berikutan spesifikasi yang bocor minggu lalu, OnePlus sendiri secara rasminya memberi sedikit gambaran mengenai telefon pintar Android yang akan datang. Khususnya, OnePlus 12R akan tersedia dalam kemasan hitam dan biru dan nampaknya menggunakan kaca belakang. Warna kedua agak segar memandangkan OnePlus telah memilih hijau dan hitam dalam tawaran perdana sedia ada dan sebelumnya.

Dari segi estetika, bahagian belakang telefon bimbit ditunjukkan dalam bahan yang dikongsi. Ini mencadangkan ia membawa reka bentuk OnePlus 12 terutamanya pada perumahan kamera belakang. Ia juga mengesahkan untuk mendapatkan modul tiga kamera yang diterajui oleh kamera 50 MP, menyokong spesifikasi yang diterbitkan oleh pembocor Max Jambor. Tambahan pula, ia dilihat bahawa gelangsar amaran dikekalkan bersama dengan kekunci kuasa dan kelantangan.

Penggoda OnePlus 12R

OnePlus mengesahkan warna dan reka bentuk OnePlus 12R dalam penggoda / © OnePlus

Spesifikasi kelas pertengahan atas OnePlus 12R

Bahagian hadapan belum didedahkan, tetapi berdasarkan apa yang kami tahu, ia mempunyai skrin LTPO4 AMOLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran berubah-ubah 1 hingga 120 Hz. Pada masa yang sama, panel Gorilla Glass Victus 2 berlapis di atas skrin sentuh.

Di bawah paparan, OnePlus 12R dilengkapi dengan cipset Snapdragon 8 Gen 2 dan bukan dengan Snapdragon 8 Gen 3 yang lebih berkemampuan pada OnePlus 12 yang lebih mahal. Model asas peranti dikatakan tersedia dalam 8/128 GB manakala Persediaan 16/256 GB juga akan ditawarkan.

Sama seperti OnePlus 12, OnePlus 12R membawa kapasiti bateri 5,500 mAh dan sokongan untuk pengecasan pantas 100 watt. Bahagian belakang kaca membayangkan ia mungkin mempunyai pengecasan tanpa wayar juga. Akhir sekali, ia juga harus but pada Android 14 OS.

OnePlus 12 dan OnePlus 12R sepatutnya rasmi untuk pasaran global pada 23 Januari. Acara ini secara khusus bermula pada 9:00 PG EST atau 6:00 PG PST. Menurut syarikat itu, mereka akan mengeluarkannya ke AS dan Eropah. Malangnya, tidak ada maklumat mengenai harga OnePlus 12R.

Berapa harga OnePlus 12R pada pendapat anda? Dan adakah anda bercadang untuk membeli satu tahun depan? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: TheVerge