Rekaan 12.9-inci iPad Air Besar-besaran Apple Didedahkan

12
SeterusnyaPit Apple iPad Air Back
© nextpit

2024 bakal menjadi tahun yang besar untuk barisan iPad Apple kerana ia tidak mengemas kini mana-mana tabletnya pada 2023. Ia dijangka mengeluarkan iPad Air baharu dalam dua saiz, menyertai beberapa model iPad baharu yang akan diumumkan lewat tahun ini . Paparan awal tablet yang lebih besar nampaknya telah bocor, mendedahkan reka bentuk biasa.

Reka bentuk 12.9-inci Apple iPad Air

Berdasarkan skema yang tidak digilap yang dikongsi oleh 91Mobiles, iPad Air 12.9-inci baharu membawa bentuk kuasa dua yang sama seperti iPad Air sedia ada (ulasan) bersama sudut bulat dalam kepungan aluminium yang mungkin. Bahagian hadapan mempunyai bezel ketara yang mengelilingi paparan sentuh, yang lebih tebal dan lebih menonjol berbanding iPad Pro M2 (ulasan).

Render Apple iPad Air 12.9-inci

Paparan model iPad Air M3 12.9-inci Apple menunjukkan persamaan dengan iPad Air (2022) / © 91Mobiles

Yang menghairankan, kamera menghadap ke hadapan diletakkan pada hujung yang lebih pendek dan bukan dalam orientasi landskap yang kami lihat pada iPad 10 (ulasan). Apple mungkin mengekalkan persediaan potret yang sama dalam papaknya yang lebih besar, terutamanya untuk model yang dilengkapi dengan Face ID. Sudah tentu, pemaparan ini mungkin salah setelah kami melihat reka bentuk akhir peranti.

Di samping itu, bahagian tepinya menggambarkan pembesar suara quad yang diedarkan di atas dan di bahagian bawah, dengan yang terakhir menempatkan port USB-C. Terdapat kunci fizikal di atas, yang boleh menyokong pengimbasan cap jari sebagai kaedah keselamatan utama jika Face ID ditinggalkan. Satu set rocker volum terletak di bahagian atas kanan.

Apple iPad Air M3 model 12.9-inci

iPad Air 12.9-inci Apple mendapat kamera belakang yang direka bentuk semula / © 91Mobiles

Di belakang, modul kamera tunggal terletak pada pulau kamera elips bersama denyar LED. Ini adalah satu-satunya bahagian ketara yang boleh dibezakan dan berbeza daripada tablet iPad terkini. Tidak ada maklumat tentang resolusi dan keupayaan video kamera.

Di luar bahagian luar, iPad Air versi 12.9-inci dan 10.9-inci harus dikuasakan oleh cipset M3 baharu yang muncul dalam MacBook Pro pada penghujung tahun lepas. Tablet harus but pada lelaran iPadOS 17 terkini juga.

Berdasarkan laporan Bloomberg Mark Gurman baru-baru ini, Apple boleh mengumumkan iPad Air M3 duo seawal Mac dengan penghantaran dijadualkan bermula pada April 2024. Tablet iPad Pro pertama yang dilengkapi OLED Apple dan MacBook Air M3 juga dijangka menjadi sebahagian daripada penghantaran .

Pada pendapat anda, berapakah kos iPad Air 12.9-inci baharu? Adakah Apple akan menawarkannya pada harga yang menarik? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Sumber:
91Mudah alih