Rekaan Samsung Galaxy Z Fold 5 Didedahkan dalam Video Konsep

71
NextPit Engsel Samsung Galaxy Z Lipat 4 Flde
© NextPit

Mungkin tiada persoalan bahawa Samsung akan mempersembahkan Galaxy Z Flip 5 dan Samsung Galaxy Z Fold 5 sekitar Ogos atau September. Tetapi apakah perubahan yang akan didedahkan kepada kita? Imej pertama yang dipaparkan ini serta video daripada pereka konsep terkenal harus memberikan beberapa jawapan

Video konsep pertama Samsung Galaxy Z Fold 5

Pereka konsep “Konsep Technizo” tidak asing lagi dalam industri ini. Dikatakan bahawa beberapa pegawai syarikat menganggap video saluran sebagai video rasmi. Kini virtuoso render 3D telah mencipta dan menerbitkan video render baru Samsung Galaxy Z Fold 5.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar Samsung terbaik untuk 2023
Konsep Samsung Galaxy Z Fold 5

Berikut ialah pemaparan konsep Samsung Galaxy Z Fold 5 berdasarkan maklumat daripada bekas pekerja Samsung / © Technizo Concept edit oleh NextPit.

Kembali ke gambar kami dan video Samsung Galaxy Z Fold 5: Ia mengesahkan beberapa kebocoran (dari Ice Universe) beberapa hari lalu yang secara visual sedikit akan berubah dalam pengganti Samsung Galaxy Z Fold 4. Hanya saiz yang akan berbeza minima daripada pendahulunya. Terutamanya ketebalan, yang berkaitan dengan engsel titisan air mata yang baru. Seperti pengeluar lain—contohnya, Oppo dan Oppo Find N2 Flipnya, yang sedang kami uji di pejabat editorial NextPit—engsel baharu akan memastikan jurang yang lebih tipis antara dua bahagian yang boleh dilipat.

Samsung Galaxy Z Fold 5 mungkin dengan pensijilan IP67 atau IP68

Terdapat juga cakap-cakap bahawa bukan sahaja lipatan yang kelihatan dan ketara harus lebih kecil dengan engsel titisan air itu, tetapi juga pensijilan IP yang lebih tinggi boleh dicapai. Snapdragon 8 Gen 2 yang mempunyai jam lebih tinggi sedikit “untuk Galaxy” semestinya juga menjadi sebahagian daripada dua peranti boleh lipat Samsung yang dijangkakan untuk Ogos 2023.

Namun, salah satu hasrat terbesar saya nampaknya tidak dipenuhi oleh Samsung pada tahun ini juga. Sekurang-kurangnya jika bahan di tangan sepadan dengan bagaimana Samsung Galaxy Z Fold 5 akan muncul tahun ini.

Kami bercakap tentang stylus yang terkenal, lebih dikenali sebagai S Pen kepada ramai. Walaupun reka bentuk berkongsi beberapa sentuhan daripada Samsung Galaxy S23 Ultra NextPit yang disemak beberapa minggu lalu, garaj stylus nampaknya tidak disepadukan ke dalam Lipatan 2023, memerlukan pemegang luaran untuk S Pen.

Apakah pendapat anda tentang penemuan semasa Samsung Galaxy Z Fold 5? Beli atau tunggu sehingga pasaran kembali tenang pada harga mampu milik? Tulis pendapat anda kepada kami di bahagian komen.