Render Galaxy Z Flip 6 Pertama Mendedahkan Reka Bentuk Kulit Kerang yang Membosankan

20
Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Semasa Mac, eh, berarak, nampaknya kebocoran mengenai telefon pintar boleh lipat generasi akan datang Samsung terus meningkat. Paparan Galaxy Z Flip 6 terbaharu datang hanya sehari selepas paparan Galaxy Z Fold 6 (Ultra) diterbitkan. Berdasarkan bahan, kulit kerang boleh lipat yang akan datang dari Samsung mungkin membawa perubahan luaran yang kecil dan tidak menarik.

Samsung mungkin malas untuk menukar Galaxy Z Flip 6

Dengan ihsan OnLeaks, dengan kerjasama SmartPrix, Galaxy Z Flip 6 digambarkan kekal hampir tidak berubah daripada pendahulunya. Pada asasnya, paparan penutup 3.4-inci akan dikekalkan dan mewarisi susun atur skrin folder tab Galaxy Z Flip 5 (ulasan) semasa yang bertentangan dengan spekulasi paparan yang lebih besar dan tepi ke tepi. Kamera juga dilihat bersebelahan dengan penutup, menunjukkan persediaan dwi-kanta yang serupa.

Samsung Galaxy Z Flip 6 dipaparkan

Paparan Samsung Galaxy Z Flip 6 pihak ketiga pertama mendedahkan reka bentuk boleh lipat kulit kerang yang hampir sama seperti pendahulunya. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Bagi elemen luaran yang lain, bahagian tepi kelihatan sama, termasuk bingkai rata dan susunan kunci fizikal, port dan mikrofon. Bertentangan dengan faktor bentuk kotak Galaxy Z Fold 6, Galaxy Z Flip 6 dikesan menampilkan sudut bulat yang sama seperti Z Flip 5. Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai reka bentuk engsel dan skrin utama tanpa sebarang lelaran yang ketara.

Gambar yang dijana oleh komputer pihak ketiga Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 6 ditunjukkan dengan paparan penutup yang sama seperti Z Flip 5. / © On Leaks / SmartPrix

Walau bagaimanapun, apa yang diperhatikan berbeza adalah dimensi. Ia disenaraikan bahawa Galaxy Z Flip 6 berukuran 165.0 x 71.7 x 7.4mm apabila dibentangkan berbanding dengan ukuran 165.1 x 71.9 x 6.9 mm Galaxy Z Flip 5. Dalam kes ini, kulit kerang yang tidak diumumkan akan menjadi lebih tebal sedikit, terutamanya disebabkan oleh kapasiti bateri yang diperbesarkan dengan sel 4,000 mAh.

Tidak mengejutkan dengan spesifikasi Samsung Galaxy Z Flip 6

Di tempat lain, Galaxy Z Flip 6 dijangka menerima peningkatan biasa, seperti Snapdragon 8 Gen 3 SoC dan storan on-board 256 GB untuk model asas. Walau bagaimanapun, RAM mungkin dinaikkan sehingga 12 GB kali ini. Bagi mereka yang ingin melihat kamera yang dinaik taraf, sumber berita mencadangkan kakap 12 MP lebar dan 12 MP ultra lebar yang sama akan dibawa ke kulit kerang baharu.

Berdasarkan semua perkara di atas, nampaknya penambahbaikan besar pada Galaxy Z Flip 6 akan lebih kepada sisi perisian ala Galaxy AI baharu serupa dengan siri Galaxy S24. Adakah anda fikir Samsung bermain dengan selamat? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.