Render Pixel 9 Pro Google Mendedahkan Peningkatan Reka Bentuk Yang Mengejutkan

13
nextpit Kajian Ujian Google Pixel 8 Pro
© nextpit

Google telah membuat perubahan reka bentuk yang minimum pada rangkaian telefon pintar Pixelnya sejak kebelakangan ini. Ia telah menjadi tandatangan bagi peranti ini untuk menampilkan visor kamera dari tepi ke tepi, yang pertama kali diperkenalkan pada Pixel 6. Walau bagaimanapun, nampaknya Google akan memperkenalkan perubahan radikal dengan Pixel 9 dan Pixel 9 Pro tahun ini.

Datang daripada pembocor terkenal OnLeaks (melalui MySmartPrice), paparan awal Pixel 9 Pro yang didakwa telah diterbitkan. Menurut sumber, reka bentuk yang ditunjukkan adalah berdasarkan pembangunan awal peranti tersebut. Oleh itu, mungkin terdapat perbezaan dalam rupa peranti sebenar dan akhir.

Pulau kamera baharu Google Pixel 9 Pro dan paparan yang lebih kecil

Melangkah ke hadapan, adalah nyata bahawa Pixel 9 Pro akan memperkenalkan baik pulih reka bentuk yang besar. Panel belakang khususnya akan melihat pulau kamera tiba dalam faktor bentuk elips, yang menjatuhkan visor tepi ke tepi dan menyerupai peruntukan kamera belakang Pixel Fold (ulasan).

Penderia triple dikatakan terdiri daripada kamera lebar, kamera ultra lebar dan kanta periskop. Kedua-dua termometer dan denyar LED dijajarkan di sebelah kanan.

Paparan Google Pixel 9 Pro

Paparan Pixel 9 Pro Google menggambarkan reka bentuk pulau kamera dan bingkai yang lebih rata / © On Leaks/My Smart Price

Satu lagi perubahan besar yang terdapat dalam reka bentuk ialah bingkai yang lebih rata dengan sudut bulat yang lebih serupa dengan Samsung Galaxy S24 (hands-on). Beberapa jalur antena diedarkan ke seluruh bingkai bersama 5G mmWave di atas dengan kunci fizikal ditempatkan di sebelah kanan. Nampaknya tidak ada petunjuk sama ada Google akan menggunakan titanium pada telefon utamanya.

Dikatakan Google mengecilkan paparan rata Pixel 9 Pro daripada 6.7 inci kepada 6.5 inci, dengan bezel kelihatan lebih simetri berbanding sebelum ini. Sebaliknya, kamera swafoto yang tidak ditentukan masih diletakkan di tengah.

Menariknya, dimensi peranti baharu iaitu 162.7 x 76.6 x 8.5 mm nampaknya telah berubah sedikit daripada Pixel 8 Pro 162.6 x 76.5 x 8.8 mm walaupun paparan yang lebih kecil. Ada kemungkinan terdapat percanggahan dengan ukuran yang disediakan.

Reka bentuk Google Pixel 9 Pro

Pixel 9 Pro Google didakwa menampilkan paparan yang lebih kecil pada 6.5 inci, tetapi dimensi sedikit berubah. / © OnLeaks / Harga Pintar Saya

Tidak jelas sama ada jejak yang lebih kecil juga akan menghasilkan binaan yang lebih ringan untuk Pixel 9 Pro. Pixel 8 Pro tahun lepas (ulasan) mencecah skala pada 213 gram, iaitu purata bang apabila ia berkaitan dengan berat. Seperti biasa, ini masih penting berdasarkan komponen dalaman. Mungkin, kita akan melihat sel bateri yang lebih besar kali ini. Siapa tahu pasti?

OnLeaks tidak mengesahkan sama ada Pixel 9 akan berkongsi reka bentuk Pixel 9 Pro. Mengetahui gergasi carian internet, bahagian luar baharu mungkin akan diguna pakai pada telefon bimbit yang lebih kecil.

Selain daripada reka bentuk, kedua-dua model harus dilengkapi dengan cipset Tensor G4 Google. Mereka juga akan but pada Android 15, yang akan diumumkan bersama-sama dengan Pixel 8a jarak pertengahan Google I/O yang akan datang ini.

Apakah pendapat anda tentang wajah baharu Pixel 9 Pro? Adakah anda lebih suka ini berbanding Pixel 8 Pro? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.