Render Rasmi dan Spesifikasi Asus Zenfone 11 Ultra Didedahkan

40
Asus Zenfone 11 Ultra mengedit foto langsung
© Reddit / Edit oleh nextpit

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, barisan Zenfone Asus sentiasa terdiri daripada model perdana kompak tunggal. Tetapi pada tahun lepas, kebocoran mengenai kemasukan perdana Zenfone yang lebih besar, yang digelar sebagai Zenfone 11 Ultra, terus berkisar dalam kilang khabar angin. Kini, peranti itu telah bocor secara keseluruhannya, mendedahkan paparan rasmi bersama-sama dengan spesifikasi utama.

  • Jangan ketinggalan: Telefon perdana terbaik untuk dipilih pada tahun 2024

Di atas Reddit, seorang pengguna telah menemui dan mengeluarkan bahan utama daripada perisian tegar ROG Phone 8 terkini. Mereka nampaknya dikaitkan dengan Zenfone 11 Ultra yang tidak diumumkan, termasuk satu set foto produk, pembungkusan runcit dan helaian spesifikasi.

Reka bentuk Asus Zenfone 11 Ultra

Apabila diteliti lebih dekat, perdana ini berkongsi persamaan dengan duo ROG Phone 8, terutamanya pada panel belakang dengan pulau kamera yang tidak berpusat. Malah kedudukan modul tiga kamera dan denyar LED adalah sama manakala bahagian bawah mendapat beberapa potongan beraksen rawak dengan ketiadaan paparan sekunder.

Asus Zenfone 11 Ultra

Perenderan Asus Zenfone 11 Ultra mengesahkan ia berkongsi reka bentuk dengan ROG Phone 8 / © Reddit/u/Td3v1l

Di bahagian hadapan, peranti ini digambarkan dengan lubang tebuk berpusat pada paparan, yang berbeza daripada panel tidak simetri pada Zenfone 10 (ulasan). Bezel kelihatan agak nipis di sekeliling panel juga. Selain itu, penemuan menunjukkan Zenfone 11 Ultra akan tersedia dalam warna hitam, biru, hijau, kelabu dan aprikot.

Spesifikasi Asus Zenfone 11 Ultra

Merujuk kepada spesifikasi, ia disenaraikan Zenfone 11 Ultra menggunakan skrin AMOLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran 144 Hz. Sementara itu, sistem kameranya dibawa alih daripada ROG Phone 8 Pro yang diterajui oleh kamera Sony IMX890 50 MP, telefoto 32 MP dengan zum optik 3x dan ultralebar 13 MP. Terdapat juga kamera menghadap hadapan 32 MP yang menggunakan sensor RGBW.

Asus Zenfone 11 Ultra

Asus’ Zenfone 11 Ultra menampilkan skrin AMOLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran 144 Hz. / © Reddit/u/Td3v1l

Di tempat lain, telefon Ultra baharu Asus dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3. Ini dipadankan dengan 16 GB LPDDR5X RAM dan storan 512 GB UFS 4.0. Selain itu, ia menunjukkan peranti hanya ditawarkan dalam konfigurasi storan tunggal.

Zenfone 11 Ultra juga mempunyai kapasiti bateri 5500 mAh yang besar. Sebaliknya, pengecasan tanpa wayar disokong yang dinilai pada 15 watt manakala pengecasan berwayar pada 65 watt.

Tiada pengesahan mengenai bila Zenfone 11 Ultra akan dirasmikan. Tetapi dengan Asus mengesahkan kehadirannya di MWC akan datang di Barcelona, ​​ada kemungkinan syarikat itu akan mengumumkan telefon bimbit di sana.

Apakah pendapat anda tentang reka bentuk Asus Zenfone 11 Ultra? Adakah anda suka persamaan dengan ROG Phone 8? Tembak kami dengan jawapan anda dalam komen.