Risau Tentang Bias Kedekatan? Cara Kekal Kedepan Apabila Bekerja Dari Rumah

99
jobbio proximity biase home office
© Creative Lab/Shutterstock.com

Pernahkah anda mengesyaki bahawa bos anda lebih memihak kepada rakan sekerja anda berbanding anda? Anda mungkin paranoid – atau anda mungkin mengalami bias jarak dekat.

Bias kedekatan ialah apa yang berlaku apabila kerja dan sumbangan orang dianggap lebih besar daripada yang sebenarnya kerana mereka lebih berkait rapat dengan pembuat keputusan. anda mungkin fikir ia tidak sesuai untuk anda, dan anda mungkin fikir bos anda adil tentang kerja jauh dan tidak mempunyai keutamaan tentang cara dan tempat anda bekerja, selagi anda mencapai matlamat anda.

Itu mungkin benar, tetapi itu tidak bermakna pengurus anda bukan salah seorang daripada mereka 95% daripada eksekutif yang baru-baru ini mengakui bahawa mereka lebih melihat sumbangan ahli pasukan mereka apabila mereka berada di pejabat.

Sebagai fenomena di tempat kerja, bias kedekatan adalah sangat nyata. Sambil kami terus menerima kerja jauh dan fleksibel, ia adalah satu lagi halangan yang perlu diatasi jika anda komited terhadap kemajuan kerjaya.

Bagaimana anda boleh mengatasinya? Bagi pengurus, kuncinya ialah fokus pada hasil, bukan menghadapi masa. Dan untuk pekerja, cuba amalkan amalan berikut.

Sertai Mesyuarat Secara Individu

Jika satu atau dua ahli pasukan bekerja dari jauh manakala selebihnya berada di pejabat, meminta semua orang menyertai mesyuarat pada peranti mereka boleh menghentikan mentaliti kumpulan daripada terbentuk dan membenarkan semua orang mendapat peluang yang sama. Selain menangani berat sebelah kedekatan, pendekatan ini juga boleh memudahkan ahli pasukan yang malu untuk bersuara. Bagi mereka yang bekerja dari rumah, ini menghilangkan keperluan untuk menjerit melalui perbualan kumpulan dari skrin untuk mendengar sumbangan anda.

Cadangkan Kajian Semula 360

Bagaimanakah kerja anda sebelum ini diukur? Jika anda telah bekerja di pejabat dengan seluruh pasukan anda maka ada kemungkinan kejayaan diukur dengan mencapai sasaran dan bukannya sumbangan individu.

Jika anda telah berpindah untuk bekerja dari jauh, cadangkan kepada bos anda supaya anda menetapkan penanda aras bulanan yang kemudiannya boleh disemak secara holistik. Ini akan menggalakkan pasukan kepimpinan untuk mula melihat kejayaan dari pandangan 360 helikopter – menghapuskan potensi bias kedekatan.

Bekerja Merentas Jabatan

Apabila bekerja dari rumah, mudah untuk menyelubungi diri anda sambil memfokuskan pada projek – berinteraksi dengan rakan sekerja merentas jabatan hanya apabila perlu. Untuk memastikan anda melawan berat sebelah kedekatan, sediakan mesyuarat maya merentas jabatan mingguan atau bulanan. Ini bukan sahaja memastikan keterlihatan dengan pasukan lain, tetapi ia akan membantu anda mengekalkan gambaran keseluruhan cabaran yang dihadapi di seluruh syarikat yang boleh mempengaruhi strategi anda yang akan datang.

Jika anda telah cuba untuk memintas kecenderungan kedekatan dan masih tidak merasakan bahawa anda semakin maju, pilihan terbaik mungkin adalah untuk memindahkan pekerjaan dan bekerja untuk syarikat yang sudah mempunyai prosedur untuk melawannya. Kami telah menyerlahkan tiga syarikat sedemikian di bawah tetapi terdapat banyak perkara yang perlu diterokai Lembaga Pit Jobs Seterusnya.

MoneyGram

Dengan platform dipacu APInya, MoneyGram telah berkembang untuk membantu lebih 150 juta orang menguruskan kewangan mereka di seluruh dunia. Serta faedah seperti pencen, penjagaan kesihatan dan semakan prestasi tahunan, MoneyGram terkenal kerana menyediakan kakitangan dengan kemajuan kerjaya yang berterusan. Ia mempunyai dasar pengambilan pekerja yang pelbagai dan sentiasa mendapatkan maklum balas daripada kakitangan untuk memastikan bahawa kenaikan pangkat dianggap adil. MoneyGram sedang mengambil pekerja untuk beberapa peranan, termasuk a Jurutera DevOps. Meneroka semua peranan yang ada di MoneyGram.

epal

Sebagai sebuah syarikat epal kekal komited terhadap pengambilan dan kemasukan kepelbagaian di seluruh jabatannya dan baru-baru ini mengumumkan komitmennya terhadap pembangunan dan pembayaran yang saksama untuk semua, memastikan bahawa tidak kira di mana anda bekerja dan bagaimana, masa depan anda di syarikat adalah berdasarkan keadilan. Apple sedang mengambil pekerja untuk mereka yang berpengalaman dalam Pemprosesan Video dengan peluang terpencil yang tersedia. Semak imbas semua peluang yang ada di Apple.

PayPal

PayPal mempunyai pelbagai peranan yang tersedia termasuk Jurutera Perisian Kanan – Java dan Ahli Sains Data. Kesejahteraan pekerja dipandang serius di sini dengan syarikat komited untuk membina ekonomi global yang saksama dan inklusif. Ia menganggap kakitangannya sebagai aset terpentingnya, menawarkan faedah untuk membantu pekerja berkembang maju. Ini termasuk faedah kewangan dan sumber kesihatan fizikal dan mental, persekitaran kerja yang fleksibel, pilihan saham pekerja, insurans kesihatan dan hayat serta banyak lagi. anda boleh menemui lebih banyak lagi dan lihat semua peranan terbuka di PayPal di sini.

Terdapat berpuluh-puluh syarikat sedang mengambil pekerja merentas semua sektor dan peringkat di NextPit Job Board – temui semua peluang sekarang. Artikel ini ditulis oleh Aisling O’Toole.