ROG Phone 6D yang mengutamakan permainan Asus bocor dengan pemproses yang hebat

84
NextPit Asus ROG Phone 6 Pro ROG Vision
© NextPit

Asus mengesahkan bahawa ia akan melancarkan versi yang dipertingkatkan bagi ROG Phone 6 (Pro) yang dilancarkan baru-baru ini. Telefon permainan yang akan datang, yang telah dibocorkan, digelar ROG Phone 6D. Ia akan dikuasakan oleh cipset Dimensity 9000+ yang hebat, alternatif kepada Snapdragon 8+ Gen 1. Bersama-sama dengan pemprosesan dan rangsangan grafik yang dijanjikan, cip baharu itu dikatakan akan membawakan pengimejan yang dipertingkatkan dan keupayaan 5G.

TL;DR

  • Telefon pintar permainan ROG Phone 6D baharu Asus bocor.
  • ROG Phone 6D dan 6D Ultimate akan menampilkan cipset Dimensity 9000+ MediaTek.
  • Asus merancang untuk mengumumkan ROG Phone 6D pada 19 September.

Chipset yang lebih pantas pada Asus ROG Phone 6D

Berdasarkan paparan yang dikongsi oleh 91Mobiles, ROG Phone 6D Asus tidak akan berubah daripada ROG Phone 6. Sementara itu, versi ROG Phone 6D Ultimate peringkat teratas mempunyai perbezaan kecil yang ketara berbanding dengan Phone 6 Pro yang telah kami semak, terutamanya pada bahagian belakangnya yang kelihatan menempatkan mekanisme pop timbul atau gelongsor. Tidak jelas apakah tujuan komponen yang dimaksudkan.

  • Ketahui: Apakah telefon permainan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022?

Faktor pembezaan utama yang telah disahkan ialah penggunaan Dimensity 9000+ SoC MediaTek. Penanda aras sebelum ini mencadangkan bahawa cip itu menawarkan sehingga 15 peratus prestasi CPU yang lebih baik, yang lebih mengagumkan daripada Qualcomm SD 8Gen1 Plus semasa. Sebaliknya, skor keseluruhan termasuk GPU dan memori adalah kira-kira 3 peratus lebih tinggi.

Harga pelancaran telefon pintar permainan ASUS ROG Phone 6D

Render ASUS ROG Phone 6D dan Phone 6D Ultimate dalam warna kelabu / © 91Mobiles

Harga dan spesifikasi lain ROG Phone 6D (Ultimate)

Spesifikasi lain yang dinyatakan ialah pengecasan pantas 65 watt, skrin AMOLED 6.78 inci dengan kadar penyegaran 165Hz, paparan belakang sekunder 2 inci, dan modul tiga kamera. Imej yang bocor tidak mengesahkan dua port USB-C, tetapi selamat untuk mengandaikan ini akan disimpan pada ROG Phone 6D dan 6D Ultimate.

Selain itu, barisan telefon permainan baharu dijangka berjalan pada Android 12 di luar kotak manakala kemas kini kepada Android 13 akan datang kemudian. Asus dijadualkan untuk memperkenalkan pasangan itu pada 19 September. Harga dan ketersediaan ROG Phone 6D akan disahkan pada tarikh yang sama juga.

Melalui: 91Mudah alih