ROM tersuai terbaik untuk Galaxy S4: 5 teratas kami

133
penggoda s4 kitkat
© NextPit

Selepas menyusun ROM tersuai terbaik untuk Galaxy S3, tiba masanya untuk beralih kepada Galaxy S4. Peranti Android mungkin akan melihat kemas kini terakhir yang akan diperolehi tahun ini. Jika telefon pintar itu terhenti dari segi perisian, terdapat banyak ROM tersuai yang hebat untuk Samsung Galaxy S4 untuk memastikan ia dikemas kini dan memberikannya beberapa fungsi tambahan. Berikut ialah ROM Galaxy S4 terbaik pada masa ini.

  • Pelancar Android terbaik
  • Pek ikon Android terbaik
penggoda s4 kitkat

Ini adalah ROM terbaik untuk Galaxy S4. / © ANDROIDPIT

Amaran

Sebelum memancarkan ROM baharu, pastikan model Galaxy S4 anda betul dalam prosedur: GT-i9500 untuk versi standard dan GT-i9505 untuk versi 4G. Memaparkan ROM yang salah pada telefon pintar anda boleh merosakkannya.

PAC-Man 4.4.2

PAC-Man ialah salah satu ROM tersuai yang semakin popular. Ia menyepadukan banyak fungsi daripada ParanoidAndroid, CyanogenMod dan AOKP, jadi ia bukan sahaja mempunyai banyak pilihan, kebanyakannya juga telah ditambah baik. Versi Galaxy S4 i9500 adalah berdasarkan Android 4.4 KitKat dan kini dalam fasa alfanya, walaupun beberapa kedutan masih perlu diseterika. Versi rasmi terakhir untuk I9505 adalah berdasarkan Android 4.3, tetapi ia lebih stabil.

meilleure rom tersuai galaxy s4 pac man

Pac-man merangkumi ciri daripada tiga ROM besar. © bluefa1con/XDA

Lidroid V2.0

Lidroid membolehkan anda mengekalkan tema TouchWiz untuk mereka yang sudah biasa dengannya dan tidak mahu menghapuskannya sepenuhnya. Lidroid adalah berdasarkan versi rasmi Android 4.4.2, dinyahdeks dan menyepadukan semua fungsi asas Samsung, bersama-sama dengan editor tema dan peneroka fail yang sangat baik. Jika anda ingin meningkatkannya tanpa mengubah keseluruhan pengalaman pengguna dengan ketara, maka Lidroid V2.0 adalah untuk anda!

meilleure rom tersuai galaxy s4 lidroid

Penjelajah fail pada Lidroid dibangunkan dengan sangat baik dan patut mendapat pengiktirafan. / © lidroid/XDA

Lidroid – Galaxy S4 i9500

MIUI

Anda mungkin bertanya mengapa kami menyebut MIUI, ROM tersuai yang hampir semua orang tahu? Ini kerana, pada Samsung Galaxy S4, saiz skrin dan pengurusan warna MIUI berfungsi dengan baik bersama-sama, seolah-olah ROM dibuat untuk telefon pintar. Jika anda suka ikon besar dan ketiadaan laci apl, MIUI mungkin menjadi pilihan anda. Komuniti di sebalik ROM ini, yang pertama kali dibangunkan oleh pengeluar Cina Xiaomi, adalah sangat besar dan sangat aktif.

kunci androidpit miui v5 1

Reka bentuk MIUI agak unik. / © ANDROIDPIT

ROM Barebone Prisma

Prism Barebone adalah berdasarkan Android 4.3. Ia stabil dan membolehkan anda memilih antara sama ada TouchWiz atau reka bentuk Android tulen. Apl prapasang dan perisian bloat lain telah dipadamkan, namun widget Samsung masih kekal di dalamnya. Ia seperti yang terbaik dari kedua-dua dunia. Prism Barebone membolehkan anda memilih perkara yang ingin anda simpan daripada Touchwiz dan perkara yang ingin anda buang.

CyanogenMOD 11

CyanogenMod hampir menjadi ruji ROM tersuai. Ia sangat berguna, stabil dan sentiasa dikemas kini. ROM adalah sangat baik sehingga hampir semula jadi untuk beralih kepada CM jika anda tidak tahu apa lagi yang perlu dipancarkan. Terdapat versi untuk Galaxy S4 I9500 dan satu untuk S4 4G I9505, kedua-duanya berada di peringkat malam, tetapi agak stabil. Mereka yang mahukan lebih banyak boleh beralih kepada CyanogenMod 10.2, yang berasaskan Android 4.3.