Rupa dan Spesifikasi lasak Samsung Galaxy Tab Active 5 Didedahkan

13
Samsung Galaxy Tab Active 4 Pro S Pen
© Samsung

Samsung secara rasmi mengesahkan ia akan melancarkan Galaxy S24 pada 17 Januari, melatih tumpuan pada telefon bimbit utamanya. Selain daripada telefon pintar bar gula-gula utama, ia juga boleh menyegarkan barisan peranti lasaknya dalam beberapa bulan akan datang. Kedua-dua Samsung Galaxy XCover 7 dan Galaxy Tab Active 5 terus muncul dalam kebocoran, dan kini, spesifikasi utama dan imej yang kelihatan rasmi bagi tablet Galaxy telah menuju ke web.

Reka bentuk penuh Samsung Galaxy Tab Active 5 telah dilihat dalam imej pemasaran yang dikongsi oleh MS PowerUser. Apa yang boleh kita simpulkan dengan mudah ialah bagaimana tablet lasak itu berkongsi penutup belakang beg pakaian boleh tanggal baharu yang serupa dengan Galaxy XCover 7. Ia juga mempunyai bezel gergasi yang sama di sekeliling paparan pendahulunya serta kunci rumah fizikal di hadapan dan tambahan boleh diprogramkan. butang.

Samsung Galaxy Tab Active 5

Paparan Samsung Galaxy Tab Active 5 yang kelihatan rasmi dengan penutup belakang beg pakaian. / © MS PowerUser

Menurut penerbitan itu, Galaxy Tab Active 5 mengekalkan pensijilan habuk dan kalis air IP68 di atas penarafan gred tentera MIL-STD-810H. Tablet ini juga kalis jatuh sehingga 1.2 meter dengan penutup pelindung peti masuk.

Anda juga akan menemui skrin LCD 8-inci resolusi HD+ Penuh yang dilindungi oleh Gorilla Glass 5 dan sokongan untuk S Pen, memenuhi keperluan penulisan dan lukisan anda. Yang terakhir datang dengan perlindungan IP68 juga, yang setanding dengan S Pen pada siri Galaxy Tab S9 dan Galaxy Tab S9 FE (semakan). Nampaknya silo untuk stilus terletak pada penutup dan tidak disepadukan ke dalam casis tablet.

Samsung Galaxy Tab Active 5

Galaxy Tab Active 5 Samsung menampilkan S Pen / © MS PowerUser bertaraf IP68

Galaxy Tab Active 5 secara peliknya dikuasakan oleh Android 12 (memandangkan bagaimana Android 15 akan dikeluarkan tahun ini) dan dilengkapi dengan SoC Exynos 1380 yang membolehkan sambungan 5G. Ini adalah set cip yang sama yang menjanakan Galaxy Tab S9 FE dan Galaxy A54 (semakan). Konfigurasi memori termasuk 4/64 GB dan 6/128 GB dengan kedua-duanya menawarkan pengembangan kad mikroSD. Sementara itu, bateri 5,050 mAh boleh diganti dan ia mempunyai pengecasan POGO sebagai tambahan kepada USB-C.

Bagaimana dengan kameranya? Bahagian belakang mempunyai kamera tunggal 13 MP yang mampu merakam video 4K. Menghadap ke hadapan ialah kamera 5 MP yang menampilkan video 1080p dan pengecaman muka. Terdapat juga pengimbas cap jari yang disepadukan dalam kunci rumah utama.

Tidak diketahui bila Galaxy Tab Active 5 akan diperkenalkan dan berapa kosnya apabila dilancarkan. Titik rujukan yang baik ialah Galaxy Tab Active 4 Pro yang lebih besar dan kaya dengan ciri dari 2022 yang berharga $649. Mungkin butiran tambahan akan muncul dalam beberapa minggu akan datang, jadi nantikan.

Antara ciri Galaxy Tab Active 5 yang manakah anda ingin lihat Samsung menambah pada tablet biasanya? Adakah anda fikir kunci boleh atur cara akan menjadi tambahan yang berguna? Kami menantikan jawapan anda.

Sumber:
MS PowerUser