Saiz Bateri Tepat Galaxy Z Flip 6 Masih Berita Baik untuk Peminat

12
Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Samsung melancarkan Galaxy Z Flip 5 (ulasan) dengan peningkatan besar dalam binaan. Walau bagaimanapun, satu perkara yang belum banyak dipertingkatkan ialah kapasiti bateri sederhana dan masa berjalan sebenar. Telah dilihat bahawa Galaxy Z Flip 6 yang akan datang akan membawakan bateri yang lebih besar, dan kini, ia didedahkan dalam pensijilan terkini saiz sel yang tepat.

  • Juga berkaitan: Telefon pintar boleh lipat terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Saiz bateri sebenar Samsung Galaxy Z Flip 6

Dalam pemfailan FCC terbaharu seperti yang dilihat oleh MySmartPrice, Samsung Galaxy Z Flip 6 dengan nombor model SM-F741U dilengkapi dengan bateri dwi dengan saiz bersaiz 1,000 mAh dan 2,790 mAh. Itu menjadikan jumlah rating biasa 3790 mAh dan boleh diiklankan sebagai 3,900 mAh.

Sebagai rujukan, Galaxy Z Flip 5 didatangkan dengan kapasiti bateri 3,700 mAh yang diiklankan manakala nilai biasa dinilai pada 3,591 mAh. Oleh itu, perbezaan dalam pengganti meletakkannya pada kira-kira 200 mAh (~6 peratus) lebih jus.

Penemuan itu menunjukkan bahawa kapasiti bateri terakhir Samsung Galaxy Z Flip 6 adalah lebih rendah sedikit berbanding nilai awal yang disenaraikan pada 3,887 mAh yang didedahkan dalam pensijilan kawal selia lain awal tahun ini.

Samsung Galaxy Z Flip 6 dipaparkan

Paparan Samsung Galaxy Z Flip 6 pihak ketiga pertama mendedahkan reka bentuk boleh lipat kulit kerang yang hampir sama seperti pendahulunya. / © Mengenai Kebocoran

Namun begitu, mana-mana sel bateri yang meningkat boleh membuktikan kesan dalam memanjangkan hayat bateri Galaxy Z Flip 6. Dan jika anda menggunakan pemproses yang lebih cekap, yang dikatakan diterajui oleh cip Snapdragon 8 Gen 3, kita mungkin melihat beberapa jam masa berjalan yang lebih lama dalam telefon bimbit.

Selain sel yang lebih besar dan chipset yang lebih baharu, kami juga dapat melihat Samsung memberikan Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 dengan perisian yang lebih dioptimumkan yang akan memberikan ketahanan yang lebih baik. Mungkin kita mungkin melihat beberapa pengoptimuman bateri berkuasa AI kali ini. Siapa yang tahu pasti?

Sementara itu, kelajuan pengecasan dalam peranti dikatakan tidak berubah pada 25 watt. Tetapi dengan saiz bateri yang lebih kecil, Galaxy Z Flip 6 boleh mendapatkan masa pengecasan yang lebih pantas berbanding telefon pintar Samsung Galaxy lain dengan kelajuan pengecasan yang sama.

Reka bentuk dan kamera Samsung Galaxy Z Flip 6

Menurut laporan, Galaxy Z Flip 6 dikhabarkan akan menampilkan reka bentuk yang sama seperti pendahulunya, dengan casis yang lebih rata dan skrin fleksibel yang lebih keras. Kamera utama juga dilaporkan dinaik taraf kepada 50 MP daripada penembak 12 MP manakala ia boleh didatangkan dengan cincin kamera yang direka bentuk semula serupa dengan Galaxy Z Fold 6.

Terdapat perbualan yang bercanggah mengenai tarikh pelancaran telefon pintar boleh lipat Samsung. Yang terbaru meramalkan musim panas Samsung Unpacked akan berlaku pada 24 Julai manakala laporan sebelumnya mencadangkan pada 10 Julai.

Apakah pendapat anda tentang spesifikasi bateri Galaxy Z Flip 6? Biar kami mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
MySmartPrice