Same-sung: OnePlus menamakan telefon boleh lipat pertamanya

87
nextpit oppo find n2 test 09
© NextPit

OnePlus mungkin mengambil iktibar daripada konvensyen penamaan boleh lipat Samsung Galaxy. Penyenaraian baharu nampaknya mengesahkan bahawa terdapat dua peranti boleh lipat OnePlus dalam kerja-kerja sementara turut mendedahkan nama OnePlus V Fold dan V Flip bagi peranti ini.

Tahun lepas, Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus mengusik bahawa jenama itu sedang mengusahakan telefon Android boleh lipat pertamanya. Seperti yang dikongsi oleh pembocor Mukul Sharma, kami mengetahui bahawa OnePlus merancang untuk menggunakan nama OnePlus V Fold dan OnePlus V Flip untuk memasarkan peranti lipatnya, sekurang-kurangnya di China. Ada kemungkinan bahawa pasangan itu mungkin tiba di AS dan pasaran lain dengan pemegang yang berbeza.

  • Jangan terlepas: Semakan Oppo Find N2

Sebagai tambahan kepada strategi penamaan, OnePlus ternyata menyediakan bentuk kulit kerang yang lebih kecil bersama bentuk lipat sepenuhnya serupa dengan siri Find N Oppo. Dan dengan OnePlus berada di bawah payung korporat yang sama seperti yang kedua, tidak hairanlah jika OnePlus V Fold dan V Flip tiba sebagai model penjenamaan semula kepada Oppo Find N2 dan Find N2 Flip yang baru-baru ini kami semak.

Engsel OnePlus Fold ditunjukkan buat kali pertama

OnePlus “Fold” boleh menggunakan engsel yang sama seperti Oppo Find N2 boleh lipat / © Twitter/u/PeteLau

Begitu juga, OnePlus masih boleh menambah beberapa sentuhan tersendiri pada barisan OnePlus V walaupun ia berhasrat untuk menyalin Oppo Find N2. Sama seperti OnePlus 11, optik Hasselblad akan digunakan dalam jabatan kamera serta cipset Qualcomm mewah dan banyak memori.

Lebih penting lagi, pasangan itu juga boleh mendapat manfaat daripada reka bentuk engsel tersuai Oppo yang dipanggil Flexion. Engsel jenis ini menghasilkan lipatan yang kurang ketara dan penyingkiran celah paparan apabila dilipat. Samsung juga dikhabarkan akan memperkenalkan mekanisme serupa dengan Galaxy Z Fold 5/Flip 5.

Apakah spesifikasi atau ciri utama lain yang anda mahu OnePlus tambahkan pada V Fold dan V Flip? Sekiranya mereka juga menawarkan sokongan input stylus atau pen? Beritahu kami di bahagian komen.