Samsung akan Betulkan Paparan Galaxy S24 yang ‘Membosankan’ dalam Kemas Kini Baharu

50
nextpit Paparan Ultra Samsung Galaxy S24
© nextpit

Walaupun siri Samsung Galaxy S24 dianggap penambahbaikan yang luar biasa kepada Galaxy S23, mereka tidak datang tanpa kekurangan. Salah satu keluhan oleh pengguna awal ialah output paparan hambar pada peranti ini walaupun dengan mod terang didayakan. Samsung mengesahkan hasratnya untuk memastikan profil yang jelas kelihatan lebih semula jadi. Tetapi sudah tentu, ini sahaja tidak akan mencukupi semua orang. Sebaliknya, kini dilaporkan bahawa kemas kini yang akan datang akan menambah pilihan untuk meningkatkan warna paparan Galaxy S24 dengan beberapa takuk.

  • Mempertimbangkan untuk membeli telefon Galaxy? Lihat model Samsung Galaxy terbaik dibandingkan.

Samsung akan menambah kawalan profil paparan baharu pada Galaxy S24

Pembocor yang boleh dipercayai Ice Universe telah dikongsi di X bahawa Samsung merancang untuk mengeluarkan kemas kini yang akan memberikan pengguna Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra (ulasan) lebih kawalan tentang bagaimana skrin AMOLED akan kelihatan pada peranti mereka. Akaun tersebut menyatakan bahawa perisian tegar akan menambah gelangsar untuk mengawal “kejelasan” pada paparan Galaxy S24 (ulasan) dan Galaxy S24 Ultra.

Tetapan baharu ini pada asasnya akan meletakkan panel paparan Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra setanding dengan perdana Galaxy sebelumnya menurut pelapor. Khususnya, telah diterangkan bahawa tahap pertama yang lebih tinggi akan menghasilkan warna yang setanding dengan Galaxy S23 Ultra manakala langkah seterusnya akan menetapkannya pada tahap Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy S24 Ultra dari hadapan di atas meja

Samsung Galaxy S24 Ultra mempunyai paparan AMOLED yang cantik dengan lapisan anti-silau yang dipertingkatkan — tiada cara lain untuk meletakkannya. / © nextpit

Tidak jelas bila kita boleh menjangkakan kemas kini perisian yang disebutkan akan melanda model Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra. Walau bagaimanapun, kemungkinan pembaikan dan peningkatan yang diperlukan akan datang seawal bulan ini dan mungkin ditandakan dengan patch keselamatan Februari sebagai sebahagian daripada One UI 6.1. Perlu diingat bahawa kami membuat spekulasi di sini.

Tetapi tanpa mengira penambahan penting ini, trio Galaxy S24 sudah dilengkapi dengan peningkatan paparan yang ketara. Sebagai permulaan, panel paparan pada model asas menampilkan tahap kadar penyegaran berbutir yang lebih luas selain lebih cerah daripada pendahulunya. Galaxy S24 Ultra, sebaliknya, juga menerima panel yang rata, lebih terang dan lebih tahan silau.

Dalam kes anda, profil warna manakah yang anda suka gunakan pada telefon bimbit anda? Adakah anda fikir “kejelasan” tambahan yang akan datang adalah pilihan yang berguna, atau ia terlalu banyak? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
X/u/IceUniverse