Samsung akan Membuka Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 pada bulan Julai

28
NextPit Paparan Samsung Galaxy Z Fold 4 Berdiri
© nextpit

Samsung secara rasmi mengumumkan bahawa ia akan menjadi tuan rumah acara Unpacked kedua tahun ini — pada akhir bulan Julai kali ini. Ia mengesahkan bahawa telefon boleh lipat generasi seterusnya akan diperkenalkan di kawasan asalnya di Korea Selatan buat kali pertama. Ini berkemungkinan besar termasuk Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 bersama-sama jam tangan Galaxy Watch 6 dan tablet Galaxy Tab S9.


  • Baca juga: Kajian Oppo Find N2 Flip

Bila dan di mana 2023 Samsung Unpacked (edisi ke-2) akan berlaku

Dalam siaran akhbar yang kekal tidak diterbitkan atas sebab yang tidak diketahui, ia memperincikan bagaimana Samsung Unpacked akan diadakan di COEX di Samseong-dong, daerah Gangnam, Seoul. Ini sangat berbeza dengan acara Unpacked 2023 yang terdahulu di San Francisco di mana Galaxy S23 (ulasan) diperkenalkan, dengan edisi sebelumnya acara bertukar tempat di seluruh Amerika Syarikat dan Eropah.

Tarikh sebenar tidak dinyatakan selain daripada jangka masa akhir Julai yang didedahkan. Bagaimanapun, sebelum ini dilaporkan acara itu akan bermula pada 26 Julai atau beberapa minggu lebih awal berbanding jadual biasa beberapa tahun lalu.

Alat lipat, tablet dan jam tangan generasi seterusnya Samsung

Selain daripada peranti boleh lipat generasi akan datang, Samsung tidak memberikan produk lain yang ada di kedai, walaupun terdapat petunjuk yang menunjukkan penutup pecah barisan Galaxy Tab S9 yang lasak. Pada masa yang sama, Galaxy Watch 6 dengan bezel berputar berkemungkinan besar turut ditampilkan.

Bagi Galaxy Z Fold 5 pula, telefon pintar lipat bersaiz penuh dikatakan hadir dengan engsel berbentuk titisan air mata yang membolehkan panel dilipat rata. Faktor bentuk ini boleh dikongsi antara kulit kerang Galaxy Z Flip 5 yang lebih kecil. Selain itu, jenis komponen baharu juga boleh membenarkan Samsung menambah penarafan rintangan habuk pada peranti boleh lipatnya.

Gambar yang diberikan Samsung Galaxy Z Flip 5

Paparan yang didakwa bagi Samsung Galaxy Z Flip 5 dengan paparan penutup besarnya. / © Twitter/u/UniverseIce

Selain itu, duo boleh lipat Galaxy akan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 2 overclocked, yang juga sepatutnya ditemui dalam Galaxy Tab S9. Kesemuanya dijangka akan debut pada OS Android 13 di luar kotak sebelum peningkatan yang dirancang kepada Android 14.

Sementara itu, Galaxy Watch 6 dan Watch 6 Pro dilihat menggunakan pemproses Exynos W980 yang lebih cekap dan kapasiti bateri yang lebih besar dengan kelajuan pengecasan tanpa wayar yang tidak berubah. Jam tangan pintar harus berjalan pada One UI 5 Watch yang baru-baru ini diumumkan oleh syarikat itu.

Adakah anda mendapat salah satu daripada peranti Samsung ini sebaik sahaja ia tersedia? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.