Samsung berpendapat tidak mengapa untuk mengejek iPhone dalam iklan boleh lipat terbaharunya

64
NextPit Samsung Galaxy Z Flip 4 Dilipat
© NextPit

Walaupun faktor bentuk boleh lipat unik Galaxy Z Fold 4 dan Flip 4, iPhone kekal menjadi ancaman besar kepada bahagian pasaran Samsung. Inilah sebabnya mengapa Samsung sebaliknya menggunakan iklan yang bijak dan kadangkala mempersendakan jenama Cupertino. Itu cukup banyak dicerminkan dalam klip terbaru Samsung yang mengejek Apple kerana tidak mempunyai iPhone boleh lipat.

Samsung tidak takut bagaimana video terbarunya akan membawa kepada sama ada ia akan mendapat respons positif atau tidak daripada peminatnya atau pengguna Apple. Tetapi ia kini jelas mengambil kesempatan daripada Apple kerana ia merindui tawaran iPhone boleh lipat.

  • iPhone vs Samsung: Telefon pintar manakah yang patut anda beli pada tahun 2022?

Firma Korea Selatan itu telah melancarkan klip susulan yang dipanggil “On the Fence” yang menunjukkan pengguna yang belum membuat keputusan yang menghadapi kesukaran memilih antara Galaxy boleh lipat dan iPhone. Seorang wanita di sisi lain dapat meyakinkan pengguna untuk menguji Galaxy Z Flip 4 sebelum dua kononnya pengguna iPhone muncul memuji betapa sejuknya peranti boleh lipat itu.

Pada video berasingan, Samsung menyiarkan iklan bertemakan Piala Dunia yang menunjukkan Galaxy Z Flip 4s melakukan gelombang Mexico. Tetapi kerana iPhone kehilangan struktur lipatan, mereka tidak dapat melakukan tindakan yang sama, menyebabkan orang ramai mengejek mereka.

Walaupun Samsung Apple menolak terlalu keras dengan tindakan ini, Apple masih dilaporkan mendominasi segmen telefon pintar premium. Ia juga merancang untuk mengumumkan iPad boleh lipat terlebih dahulu pada 2024 diikuti dengan versi iPhone lipat pada 2025. Tidak jelas apakah faktor bentuk iPhone, dan sama ada ia akan diilhamkan oleh kulit kerang Flip 4 atau tidak.

Apakah pendapat anda tentang iklan terbaru Samsung? Adakah anda fikir ini akan memberi manfaat kepada Samsung pada akhirnya? Kami ingin mendengar komen anda.

Sumber:
Twitter