Samsung dalam masalah: OnePlus 11 akan mendapat dua kali ganda RAM daripada Galaxy S23

101
OnePlus 10 Pro Menggunakan MWC NextPit1
© NextPit

OnePlus 11 dirancang untuk dilancarkan seminggu selepas Galaxy S23 tahun depan. Walaupun tumpuan mungkin ditangkap oleh yang kedua, perdana OnePlus yang akan datang sudah menghasilkan jumlah yang mengagumkan di kawasan lain. Hari ini, penyenaraian baharu telah mendedahkan spesifikasi besar peranti itu yang memalukan pesaingnya.

Penemuan itu dikesan daripada saluran pensijilan China yang menyediakan semua butiran perkakasan yang mengiringi OnePlus 11 (Pro). Peminat boleh menjangkakan bahawa spesifikasi yang dirancang untuk China akan hampir tidak berubah sebaik sahaja peranti itu tiba untuk pasaran global. Ini serupa dengan kes OnePlus 10 Pro tahun ini.

OnePlus 11 mengatasi Galaxy S23 (Ultra) dalam saiz memori

Dijangkakan bahawa OnePlus 11 akan tersedia dalam dua konfigurasi memori 12 GB atau 16 GB. Memori maksimum pada 16 GB adalah lebih besar atau tepat dua kali ganda kapasiti 8 GB yang dikhabarkan bagi Samsung Galaxy S23 dan S23 Plus, yang mungkin juga menjadi sebab pasangan Galaxy ketinggalan dalam ujian penanda aras awal.

Paparan imej OnePlus 11 Pro

OnePlus 11 Pro boleh membawa kembali peluncur amaran yang terkenal dan penjenamaan kamera Hasselblad / © Twitter/u/OnLeaks

Malah Galaxy S23 Ultra juga boleh bermula dengan 8 GB untuk varian asas walaupun kos premium. Lebih memburukkan lagi keadaan, saiz storan perdana OnePlus yang akan datang disenaraikan pada 256 GB atau 512 GB dan secara mengejutkan mengecilkan storan minimum 128 GB yang dikatakan trio Samsung. Tetapi tidak jelas bagaimana angka yang tinggi ini akan diterjemahkan dalam penggunaan kehidupan sebenar.

Spesifikasi penuh OnePlus 11

Spesifikasi lain OnePlus 11 yang ditemui termasuk paparan QHD+ 6.7 inci dan binaan lebih nipis berbanding OnePlus 10 Pro manakala beratnya lebih ringan. Selain itu, OnePlus akan memasukkan cip Snapdragon 8 Gen 2 tanpa overclocked dan bateri 5000 mAh. Laporan awal mencadangkan kelajuan pengecasan dinilai pada 100W.

Berkenaan dengan keupayaan penangkapan, 50 MP utama baharu akan menggantikan sensor 48 MP pada pendahulunya. Di samping itu ialah kamera telefoto 32 MP yang dipertingkatkan dan kamera ultralebar 48 MP. Akhir sekali, kamera selfie ialah sensor 16 MP yang serba baharu.

Belum ada maklumat mengenai harga OnePlus 11. Tetapi selamat untuk mengatakan ia tidak akan menyimpang jauh daripada OnePlus 10 Pro atau OnePlus 10T yang lebih murah. Berapa banyak yang anda sanggup bayar untuk OnePlus dengan spesifikasi ini?

Melalui: GSMArena
Sumber:
Taf.org.cn