Samsung Galaxy A05s Bocor: Rupa Baharu Tetapi dengan Bateri Diturunkan

34
Ujian NextPit Samsung Galaxy A34
© nextpit

Samsung berkemungkinan besar akan mengemas kini barisan Galaxy A peringkat permulaannya dengan Galaxy A05s dalam beberapa minggu akan datang. Walaupun peranti itu disebut sebelum ini, paparan resolusi tinggi bagi telefon pintar Galaxy mampu milik yang akan datang baru-baru ini muncul untuk mengesahkan rupa baharu, walaupun dengan tweak bateri yang agak mengecewakan.

  • Jangan ketinggalan ini: Telefon pintar bajet terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $300

Reka bentuk Samsung Galaxy A05s

Dalam set foto yang dikongsi, Galaxy A05s menampilkan reka bentuk bersatu yang boleh dilihat pada peranti Galaxy yang lebih mahal seperti Galaxy A25 dan Galaxy A34 yang bocor yang telah kami semak. Ini boleh dilihat dalam tiga kamera belakang yang terletak siram pada panel. Yang terakhir nampaknya diperbuat daripada polikarbonat dan disertai dengan corak berjalur.

Selain itu, kami juga disajikan dengan sudut dan tepi yang lebih bulat. Port, termasuk bicu audio 3.5 mm dan penyambung USB-C, terletak di bahagian bawah manakala terdapat sekumpulan butang pada setiap sisi. Bergerak ke hadapan, kita melihat takuk berbentuk V yang menempatkan kamera swafoto dengan resolusi yang tidak diketahui.

Samsung Galaxy A05s dipaparkan dalam warna hitam

Paparan Samsung Galaxy A05s menunjukkan reka bentuk minimalis dan bersatu. / © MySmartPrice

Spesifikasi kamera dan bateri Samsung Galaxy A05s

Apabila ia datang kepada butiran kamera khusus yang lain, masih tidak jelas jenis penderia yang disertakan. Galaxy A04s dari tahun lepas menerima peningkatan dengan memasukkan kamera utama 50 MP yang dipadankan dengan 2 MP makro dan sensor kedalaman, menjadikannya serupa dengan Galaxy A14 5G (ulasan). Oleh itu, kita dapat melihat persediaan ini kekal pada Galaxy A05s juga.

Reka bentuk Samsung Galaxy A05s

Galaxy A05s Samsung mempunyai tiga kamera di bahagian belakang dan penggoncang kelantangan serta penderia cap jari di sebelah kanan. / © MySmartPrice

Apa yang turut disahkan ialah kapasiti bateri yang dikurangkan secara mengejutkan, daripada 5,000 mAh kepada 4,000 mAh. Kelajuan pengecasan, bagaimanapun, telah meningkat kepada 25 watt. Walaupun kapasiti yang lebih kecil diterjemahkan kepada hayat bateri yang lebih pendek, Samsung mungkin mengimbanginya dengan memiliki pemproses yang lebih cekap dan perisian yang dioptimumkan. Galaxy A05s harus dikuasakan oleh Android 13 dengan kulit One UI 5.

Tambahan pula, peranti itu dikatakan mempunyai paparan yang lebih besar sedikit yang berukuran 6.6 inci merentasi secara menyerong berbanding paparan resolusi HD 6.5 inci pada Galaxy A04s tahun lepas. Pada masa yang sama, dimensi telah disahkan sebagai 167.9 × 77.7 × 8.8 mm, menjadikannya lebih nipis sedikit daripada pendahulunya.

Tarikh keluaran dan harga Samsung Galaxy A05s

Galaxy A05s Samsung kemungkinan besar akan debut bulan ini, melihat bagaimana ia telah berjaya masuk ke dalam pemfailan FCC. Tidak ada maklumat sama ada kita akan melihat ketersediaan telefon bimbit yang lebih luas, memandangkan Galaxy A04s tidak pergi ke kawasan lain seperti AS.

Ia juga akan menjadi logik bagi warga Korea Selatan untuk akhirnya menawarkan Galaxy A05s sebagai kemas kini kepada Galaxy A03s yang lebih bertarikh, yang dilancarkan di AS pada akhir 2021 dan berharga $159.

Adakah anda lebih suka mempunyai cipset yang lebih baharu dan lebih cekap daripada mempunyai kapasiti bateri yang lebih besar dalam peranti? Sila beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.

Sumber:
MySmartPrice


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya