Samsung Galaxy A15 5G Disenaraikan pada Harga Murah Gila

20
NextPit Samsung Galaxy A34
© nextpit

Selain daripada telefon pintar Galaxy mewah dan pertengahan yang luar biasa yang dihasilkan oleh Samsung, mereka juga mempunyai telefon bajet di bawah rangkaian Galaxy A yang menawarkan nilai hebat untuk wang anda. Salah satu model yang lebih popular selama ini ialah Galaxy A14 5G (ulasan). Pengganti peranti itu, Galaxy A15 5G, baru-baru ini telah dikesan dalam penyenaraian dengan tanda harga yang menakjubkan dan penambahan paparan AMOLED.

Paparan Samsung Galaxy A15 5G

Samsung Galaxy A15 5G telah berada dalam radar kami sejak sekian lama, dengan pemaparan dan pemprosesnya dikesan. Kemas kini terkini nampaknya merupakan penyenaraian rasmi pada beberapa peruncit dan pembawa di Amerika Syarikat, yang bermaksud pengumuman rasmi mungkin tidak lama lagi.

Meneliti butiran peranti, pembungkusan bergambar daripada Boost Mobile mengesahkan bahawa Galaxy A15 akan menampilkan skrin AMOLED 6.5 inci, yang merupakan peningkatan besar daripada skrin LCD Galaxy A14. Paparan baharu masih dilengkapi dengan resolusi FHD+ dan kadar penyegaran 90 Hz. Selain itu, imej pemasaran mendedahkan takuk berbentuk U yang sama di bahagian hadapan bersama bezel tebal.

Gambar rasmi Samsung Galaxy A15 5G

Galaxy A15 5G Samsung digambarkan menampilkan reka bentuk yang segar dan skrin AMOLED. / © Boost Mobile US

Walau bagaimanapun, penyenaraian Walmart menunjukkan skrin LCD IPS. Mungkin ia dilabel secara salah oleh peruncit memandangkan laporan awal daripada sumber terkenal menyebut skrin AMOLED pada Galaxy A15? Siapa tahu, sebenarnya?

Kamera, pemproses dan bateri Samsung Galaxy A15 5G

Bahagian belakang peranti memaparkan modul tiga kamera, dan dikatakan penderia utama ialah penembak 50 MP serupa dengan telefon bimbit Galaxy A34 (ulasan) dan Galaxy A54 (ulasan) jarak pertengahan. Ini mungkin dipasangkan dengan penderia makro dan kedalaman.

Bagi bahagian dalaman, cip itu dilabelkan sebagai MediaTek MT6835, yang merupakan nama lain untuk Dimensity 6100+ SoC. Cip ini mempunyai pemproses okta-teras dan berprestasi setanding dengan Dimensity 6100 sebelumnya pada Galaxy A14. Kelebihan terbesarnya ialah kecekapan kuasa kerana ia menggunakan proses litografi 4 nm, walaupun ini hanya boleh disahkan sebaik sahaja peranti dikeluarkan secara rasmi.

Selain itu, Galaxy A15 5G menggunakan Android 13 dan mempunyai bateri 5,000 mAh yang dilengkapi dengan penarafan pengecasan berwayar yang lebih pantas pada 25 watt. Pengimbas cap jari juga dibenamkan dalam butang kuasa di sebelah kanan.

Harga Samsung Galaxy A15 5G

Mengenai harga, Galaxy A15 5G secara mengejutkan disenaraikan dengan harga $139 dan $149 setiap pop di bawah rancangan Boost Mobile dan Cricket. Harga ini nampaknya disubsidi oleh pembawa, jadi ada kemungkinan harga yang dibuka akan lebih tinggi.

Menariknya, julat harga yang disertakan di atas adalah jauh lebih murah daripada Galaxy A14 5G yang kini dijual pada harga $199. Sebelum ini dilaporkan bahawa peranti itu akan berharga €250 di Eropah.

Apakah pendapat anda tentang spesifikasi dan reka bentuk Galaxy A15? Kami berminat untuk mendengarnya.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Walmart, Walmart