Samsung Galaxy A15 dengan Reka Bentuk Diperbaharui Didedahkan dalam Render

23
Kamera Samsung Galaxy A14 NextPit
© nextpit

Nampaknya tidak ada kekurangan telefon Samsung Galaxy yang bocor kebelakangan ini. Selepas Galaxy A05s dikesan minggu lepas, paparan Galaxy A15 yang lebih berkebolehan kini telah diterbitkan. Walaupun jenis bahan ini tidak selalu menggambarkan rupa akhir peranti, ia memberi petunjuk bahawa Samsung mula menggabungkan perubahan reka bentuk yang boleh dilihat pada barisannya.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli pada 2023 di bawah $300

Perkara baharu pada Samsung Galaxy A15

Berdasarkan imej yang dijana komputer yang diterbitkan (melalui The Tech Outlook), Galaxy A15 yang dikatakan masih membawa sebahagian besar reka bentuk Galaxy A14 5G (semakan). Pada asasnya, ini termasuk kemasan minimalis dengan lensa kamera mendapat potongan individu bersama paparan berlekuk tetapi bezel yang kurang ketara di bahagian hadapan.

Samsung Galaxy A15 5G

Paparan Samsung Galaxy A15 menunjukkan bingkai rata dan bezel berkurangan sedikit. / © OnLeaks / Tinjauan Teknologi

Dinyatakan bahawa paparan kini diukur pada lebar 6.4-inci, iaitu saiz yang sama dengan Galaxy A54 (ulasan) tetapi lebih kecil daripada estet skrin LCD 6.6-inci Galaxy A14. Muat semula 90 Hz berkemungkinan dikekalkan di sini. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada terdapat penambahbaikan pada penembak tiga kamera yang kini diterajui oleh sensor utama 50 MP.

Apa yang menarik ialah bahagian tepinya mempunyai bingkai yang lebih rata, tidak seperti binaan bulat pada Galaxy A14 atau Galaxy S23 mewah. Dan, digabungkan dengan paparan penutup baharu yang lebih pendek, Galaxy A15 mendapat dimensi 160.2 x 76.8 x 8.4 mm, yang ternyata lebih padat dan nipis daripada pendahulunya.

Samsung Galaxy A15 5G

Galaxy A15 Samsung menampilkan paparan yang lebih kecil tetapi dengan antara muka yang sama seperti Galaxy A14 5G. / © OnLeaks / Tinjauan Teknologi

Melangkah ke butang fizikal, lapisan diserong di sekeliling kekunci ini yang mungkin membolehkan sentuhan yang lebih baik pada tangan. Bahagian lain menempatkan dulang kad SIM manakala bahagian bawah mempunyai pembesar suara, mikrofon, bicu audio analog 3.5 mm dan port USB-C.

Tarikh keluaran Samsung Galaxy A15 mungkin

Di luar rupa, butiran lain seperti tarikh keluaran dan harga Galaxy A15 masih terhad. Walau bagaimanapun, kami boleh menggunakan Galaxy A14 sebagai rujukan, yang memulakan kerjaya pada Januari tahun ini. Oleh itu, pengganti mungkin memecahkan perlindungan, atau mungkin maklumat tambahan mengenainya akan muncul dalam beberapa bulan akan datang.

Adakah anda lebih suka bingkai baharu itu digunakan pada peranti premium Samsung juga? Beritahu kami pendapat anda dalam ulasan.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya