Samsung Galaxy A25 Dikesan dengan Pemproses Exynos yang Lebih Beef

32
NextPit Samsung Galaxy A14
© nextpit

Walaupun Samsung Galaxy A24 5G baru sahaja dilancarkan pada bulan April, nampaknya penggantinya, Galaxy A25 5G, mungkin berada dalam perancangan. Sedikit berita ini datang selepas telefon pintar Android bajet dikesan baru-baru ini pada penyenaraian penanda aras yang menyenaraikan cipset Exynos Samsung dengan pemproses yang lebih kuat.

  • Baca juga: Pemproses mudah alih jarak pertengahan terbaik berbanding

Berdasarkan repositori GeekBench, varian Samsung Galaxy A25 5G dilengkapi dengan SoC Exynos 1280 ditambah dengan 8 GB RAM dan storan on-board 128 GB. Perlu diingatkan bahawa mungkin terdapat pilihan konfigurasi memori yang lebih rendah serupa dengan Galaxy A14 5G (ulasan) dan Galaxy A34 (ulasan).

Bagi cip, ini adalah silikon yang sama yang menjanakan Galaxy A53 tahun lepas sebelum Samsung memperkenalkan Exynos 1380 yang dinaik taraf pada Galaxy A54. Oleh itu, Exynos 1280 jauh lebih tajam berbanding Helio G99 MediaTek yang menjanakan Galaxy A24.

Pada masa yang sama, silikon buatan Samsung menggunakan nod proses 5 nm yang lebih kecil berbanding Helio G99. Ini biasanya diterjemahkan kepada kecekapan kuasa yang lebih baik dan hayat bateri peranti yang lebih baik. Selain itu, Exynos 1280 dilengkapi dengan grafik Mali G68 yang juga sepatutnya meningkatkan prestasi permainan berbanding Mali G57 dalam cip MediaTek.

Paparan Samsung Galaxy A25 5G

Paparan Samsung Galaxy A25 5G menunjukkan reka bentuk bersatu dengan modul tiga kamera dan skrin bertakuk. / © OnLeaks / Giznext

Spesifikasi dan ciri Samsung Galaxy A25 5G yang lain

Apabila bercakap mengenai spesifikasi lain, Galaxy A25 dikhabarkan akan menampilkan skrin AMOLED 6.4 inci dalam resolusi HD Penuh dan paparan bertakuk. Masih tidak jelas sama ada Samsung akan meningkatkan kadar penyegaran daripada 90 Hz kepada 120 Hz kali ini. Selain itu, peranti ini harus menggunakan konfigurasi tiga kamera dengan penderia utama 50 MP disokong oleh kakap makro 5 MP ultra lebar dan 2 MP. Bateri dinilai pada 5,000 mAh bersama pengecasan 25 watt.

Tiada maklumat mengenai bila Samsung secara rasmi akan mengumumkan Galaxy A25 5G atau berapa kos telefon bimbit itu. Memandangkan varian 4/64 GB pendahulunya berharga $179, adalah selamat untuk mengatakan Galaxy A25 dengan konfigurasi yang sama boleh debut antara $250 hingga $300.

Dengan spesifikasi ini, pada pendapat anda, berapakah kos yang sepatutnya untuk Samsung Galaxy A25? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: SamMobile