Samsung Galaxy A54 akan Berdagang Kejutan Pelekat dengan Lebih Banyak RAM

70
ujian nextpit samsung galaxy s23 05
© NextPit

Galaxy A54 adalah salah satu daripada kelas pertengahan Samsung yang paling dinanti-nantikan. Walaupun kebanyakan spesifikasi dan gambar peranti telah bocor, butiran harga masih jarang. Tetapi jika tuntutan baru adalah untuk mempercayai, kejutan pelekat mungkin akan berlaku.

Galaxy A54 Samsung membawakan beberapa peningkatan perkakasan yang ketara berbanding Galaxy A53 yang disemak tahun lepas. Ia akan termasuk reka bentuk belakang yang diperbaharui dan set cip yang lebih pantas. Konfigurasi memori yang lebih besar untuk model asas juga terdapat pada kad, yang kini akan bermula pada 8GB. Walau bagaimanapun, semua ini seolah-olah mencadangkan Samsung juga meningkatkan harga telefon jarak pertengahannya, sekurang-kurangnya di Eropah.

  • Jangan ketinggalan: Telefon terbaik di bawah $200 untuk dibeli pada tahun 2023

Berapakah harga Samsung Galaxy A54

Menurut pembocor Twitter yang kerap SnoopyTech, Galaxy A54 akan dijual pada harga €519 (~$553) di Eropah, yang merupakan perbezaan yang ketara daripada Galaxy A53 pada €449. Sumber menyebut bahawa ini adalah untuk varian 128GB, tetapi tanpa mengesahkan konfigurasi RAM. Ini adalah selamat untuk mengandaikan bahawa ia adalah untuk pilihan 8GB RAM.

Harga baharu Galaxy A54 boleh diletakkan sejajar dengan kenaikan harga Galaxy S23 (Ultra). Bagi AS, tidak jelas sama ada kita dapat melihat kenaikan ketara yang sama. Menariknya, Amerika adalah antara beberapa wilayah yang kos Galaxy S23 (semakan) tidak berubah. Ini mungkin berlaku untuk Galaxy A54 juga.

Paparan imej pertama Samsung Galaxy A54, harga dan anggaran pelancaran

Galaxy A54 dengan sisi bulat dan reka letak kamera baharu. / © 91Mobiles

Tarikh keluaran Samsung Galaxy A54 dan Galaxy A34

Selain Galaxy A54, harga runcit Galaxy A14 dan Galaxy A34 turut didedahkan. Tidak mengejutkan, peranti Galaxy kelas bawah ini juga akan menyaksikan perubahan harga yang besar, yang kini disenaraikan masing-masing pada €219 dan €419.

Samsung dijangka mengeluarkan Galaxy A54 dan Galaxy A34 di AS dan kawasan lain pada 15 Mac berdasarkan OnLeaks. Sementara itu, pelancaran India hanya boleh berlaku pada akhir bulan ini.

Adakah anda fikir wajar untuk Samsung menaikkan kos telefon pintar kelas pertengahan tahun ini? Beritahu kami tentang pemikiran anda di bahagian komen.