Samsung Galaxy Buds 2 Pro Mendapatkan Ciri Galaxy AI Praktikal

23
NextPit Samsung Galaxy Buds 2 Pro
© nextpit

Samsung telah mengumumkan bahawa ia mendayakan dua ciri Galaxy AI pada Galaxy Buds 2 Pro (ulasan) dan Galaxy Buds 2. Ciri tersebut, termasuk Terjemahan Langsung dan Tafsiran, membawa penggunaan praktikal kepada fon telinga wayarles sebenar ini. Ini akan dihantar sebagai kemas kini OTA (over the air) ke fon kepala.

Pertama kali diperkenalkan dengan Galaxy S24 (ulasan) dan Galaxy S24 Ultra (ulasan), Galaxy AI ialah rangkaian fungsi AI Samsung. Samsung pertama kali berjanji untuk menghantar beberapa ciri Galaxy AI ke telefon pintar dan tablet Galaxy yang lain pada akhir tahun ini. Orang Korea juga menyebut bahawa ia akan berkembang ke peranti boleh pakainya, seperti Galaxy Watch 6 (ulasan) dan Galaxy Watch 5.

Galaxy AI datang ke Galaxy Buds Samsung

Kini, dalam siaran akhbar, mereka mengesahkan ciri Galaxy AI yang akan datang kepada dua model Galaxy Budsnya. Iaitu, Terjemahan Langsung dan Tafsiran akan menjadi tambahan penting kepada Galaxy Buds 2 Pro dan Galaxy Buds 2 dan akan berfungsi sebagai ciri pada peranti, jadi ia tidak memerlukan sambungan internet.

Ciri Samsung Galaxy AI tiba pada Galaxy Buds 2 Pro

Samsung mendayakan Terjemahan Langsung dan Tafsiran Galaxy AI pada Galaxy Buds 2 Pro dan Galaxy Buds 2 melalui kemas kini OTA. / © Samsung

Bagi Terjemahan Langsung, ia membenarkan terjemahan “hampir semula jadi” antara dua pengguna, tetapi ia memerlukan Galaxy S24 (semakan) dan Galaxy Buds untuk setiap hujung. Sementara itu, menggunakan Tafsiran mempunyai teks yang diterjemahkan dan diterjemahkan dipaparkan pada Galaxy S24 manakala terjemahan suara dikeluarkan terus ke fon telinga. Samsung menambah bahawa bahasa tertentu mungkin perlu dimuat turun terlebih dahulu.

Kedua-dua ciri Galaxy AI telah pun dilancarkan melalui kemas kini perisian untuk Galaxy Buds 2 dan Galaxy Buds 2 Pro di India. Pengguna di negara lain sepatutnya menerima ciri tersebut dalam beberapa hari atau minggu akan datang.

Tiada kata rasmi jika integrasi Galaxy AI dengan fon telinga Galaxy ini juga akan menyokong model telefon pintar Galaxy yang lain sebaik sahaja ciri tiba ke telefon bimbit ini lewat tahun ini.

Pernahkah anda menggunakan mana-mana ciri Galaxy AI? Mana antara mereka yang anda rasa paling praktikal? Kami ingin mendengar pengalaman anda.