Samsung Galaxy Fit 3 Diumumkan: Sedia Mencabar Band Xiaomi

25
samsung galaxy fit 3
© Samsung

Ia adalah rasmi, Samsung mengumumkan penjejak kecergasan generasi ketiganya, mengesahkan spekulasi berbulan-bulan. Galaxy Fit 3 hadir dengan faktor bentuk baharu, diserlahkan oleh paparan AMOLED 1.6 inci yang lebih besar. Boleh pakai bertaraf IP68 menawarkan ciri penjejakan kesihatan dan kecergasan biasa, sambil masih menjanjikan hayat bateri sehingga 13 hari.

Saingan baharu untuk Xiaomi Band dan Fitbit menggantikan Galaxy Fit 2 veteran yang dilancarkan pada Sep.2020 yang mendapat 4.5 bintang dalam semakan nextpit. Samsung mengiklankan fakta bahawa ia mempunyai paparan 45% lebih luas—dibantu oleh pengurangan dalam bezel besar yang terdapat pada Fit 2, tetapi kami menyimpang. Satu lagi peningkatan reka bentuk ialah badan aluminium dan bukannya plastik yang terdapat dalam model terdahulu.

Galaxy Fit 3—atau Galaxy Fit3, jika anda mengikut nama rasmi Samsung—didatangkan dengan lebih 100 pratetap untuk muka jam, dan baharu kepada model ini ialah pilihan untuk menggunakan foto sebagai kertas dinding, meletakkan piksel paparan OLED untuk digunakan dengan baik. .

  • Baca juga: Penjejak kecergasan terbaik di pasaran hari ini

Galaxy Fit baharu menawarkan ciri penjejakan tidur termasuk pengesanan dengkuran menggunakan mikrofon telefon pintar berpasangan, data tersebut boleh digunakan untuk membuat cadangan untuk menambah baik tidur. Ciri kesihatan lain termasuk sokongan untuk menjejaki lebih 100 jenis senaman dan kadar denyutan jantung dan metrik tahap tekanan yang dijangkakan.

Baru kepada Galaxy Fit 3 ialah ciri pengesanan jatuh yang boleh digunakan untuk membuat panggilan kecemasan selepas kemalangan. Selain itu, penjejak kecergasan menawarkan pilihan untuk membunyikan telefon pintar yang digandingkan, membantu anda mencari peranti dan ciri ini berfungsi dalam kedua-dua cara untuk membantu anda mencari jalur pintar.

Galaxy Fit 3 akan dijual dalam tiga pilihan warna: Kelabu, perak dan emas mawar, dan jualan bermula pada 23 Februari di Filipina, Brazil, dan pilihan pasaran lain. Jenama Korea Selatan belum mengesahkan di negara mana penjejak kecergasan akan dijual, tetapi Asia, Eropah dan Amerika Latin harus menjadi yang pertama dalam barisan untuk peranti boleh pakai baharu.

Galaxy Fit 3
Skrin OLED 1.6 inci
256 x 402 piksel
Bateri 208 mAh
Pengecasan pin pogo magnetik
OS Hak milik
Ingatan 16 MB RAM
256 MB storan
Dimensi dan Berat 42.9 X 28.8 x 9.9 cm, 18.5 g
Ketersambungan Bluetooth
Keserasian Android 10 atau lebih tinggi dan dengan lebih daripada 1.5 GB RAM
Memerlukan akaun Samsung
Pensijilan 5 ATM + IP68
Warna Kelabu, Perak, Emas merah jambu

Apakah pendapat anda tentang penjejak kecergasan baharu? Adakah anda fikir ia boleh bersaing dengan pilihan daripada Zepp/Amazfit, Xiaomi dan jenama Cina yang lain? Kongsi pendapat anda dalam komen di bawah!