Samsung Galaxy S23 FE Flagship Lebih Murah Mungkin Dilancarkan pada bulan Julai

34
SeterusnyaPit samsung galaxy s21 fe berdiri
© NextPit

Samsung dikhabarkan akan menghidupkan semula barisan “Edisi Peminat” pada 2023 melalui Galaxy S23 FE, yang dijangka akan diumumkan lewat tahun ini. Titik pembangunan baharu kepada firma Korea Selatan itu mungkin menukar jadual pelancarannya dan sebaliknya memperkenalkan telefon Android perdana mesra bajet seawal Julai dan sebelum peranti boleh lipat generasi seterusnya Samsung diumumkan.

Pembocor yang kerap @Tech_Reve berkongsi ramalan terbarunya tentang Galaxy S23 FE di Twitter. Menurut akaun itu, jualan tidak memberangsangkan trio Galaxy S23 pada suku kedua dan permintaan pengguna umum yang lemah secara keseluruhan mungkin mendorong Samsung untuk menyegerakan pelancaran Galaxy S23 FE. Ia menambah bahawa keputusan syarikat itu akan membantu mengurangkan jualan lemah semasa telefon pintar Galaxynya.

  • Baca juga: Telefon pintar premium terbaik untuk dibeli di bawah harga $600

Tarikh keluaran Samsung Galaxy S23 FE

Perlu diingat bahawa Galaxy S23 FE telah dirancang untuk keluaran Q4 2023. Walau bagaimanapun, jika khabar angin itu ternyata benar, ia akan meletakkan keluaran telefon bimbit itu tiga bulan lebih awal daripada jadual, yang dianggarkan antara Julai dan Ogos, atau lebih awal daripada ketersediaan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5. Untuk rujukan lanjut, duo boleh lipat dikatakan akan diumumkan pada penghujung Julai manakala ketersediaan sebenar hanya akan bermula pada bulan Ogos.

Samsung Galaxy S23 Pink dan S23 Plus Green

Samsung Galaxy S23 dan S23 Plus dengan tiga kamera termasuk sensor utama 50 MP. / © NextPit

Selain daripada tarikh keluaran, Galaxy S23 FE dijangka berkongsi kebanyakan spesifikasinya dengan Galaxy S23 vanila, termasuk kamera utama 50 MP. Paparan peranti berkemungkinan besar ialah AMOLED 6.4 inci yang ditemui dalam Galaxy S21 FE yang kami semak. Sementara itu, kereta perdana yang akan datang boleh dikuasakan oleh SoC Exynos 2200 dan bukannya Snapdragon 8 Gen 2 yang terkini.

Belum ada petunjuk lagi tentang kos Galaxy S23 FE Samsung. Walau bagaimanapun, ia mungkin mengekalkan tanda harga $699 pendahulunya atau mungkin melihat pengurangan, menjadikannya alternatif yang kompetitif kepada Google Pixel 7 (ulasan) atau OnePlus 11.

Pada pendapat anda, berapakah kos Galaxy S23 FE untuk menjadi pembelian yang lebih baik berbanding dengan Galaxy S23? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.