Samsung Galaxy S23 FE Flagship Murah Mungkin Dilancarkan pada bulan September

25
NextPit samsung galaxy s23 belakang cmd7
© nextpit

Berikutan pelancaran peranti boleh lipat Samsung pada penghujung Julai, adalah dipercayai secara meluas bahawa syarikat itu mengalihkan tumpuannya untuk memperkenalkan Samsung Galaxy S23 FE. Selaras dengan ini, satu khabar angin baru muncul, mendakwa Samsung mengeluarkan telefon perdana bajetnya seawal September, yang lebih awal daripada jangka masa yang diberikan sebelum ini.

Menurut pembocor yang kerap dan boleh dipercayai Yogesh Brar, Samsung merancang untuk mengumumkan dan mengeluarkan Galaxy S23 FE pada bulan September. Walaupun tiada ketersediaan dan tarikh khusus, laporan itu selaras dengan anggaran Q3-Q4 2023 yang didedahkan dalam kebocoran sebelumnya.

  • Jangan ketinggalan ini: Telefon pintar premium terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $600 pada tahun 2023

Mengapa Samsung mengeluarkan satu lagi Android perdana bajet pada musim gugur ini

Jika khabar angin ini menjadi kenyataan, masa keluaran Galaxy S23 FE yang disebutkan di atas akan jarang berlaku untuk Samsung. Lagipun, sudah menjadi ‘tradisi’ bagi Samsung untuk melancarkan telefon bata kelas pertengahan dan mewahnya secara global pada awal tahun sehingga musim panas, manakala musim luruh biasanya dikhaskan untuk generasi akan datang. boleh dilipat seperti Galaxy Z Flip 5 (ulasan).

Begitu juga, langkah itu boleh memberi manfaat kepada warga Korea Selatan kerana ia berhasrat untuk bersaing dengan Apple iPhone 15 dan Google Pixel 8 yang akan datang, yang dijangka akan diumumkan pada bulan September dan Oktober. Pada nota ini, Samsung mungkin melihat untuk menawarkan peminatnya alternatif yang lebih murah berbanding persaingan.

Gambar Samsung Galaxy S23 FE

Samsung Galaxy S23 FE berkongsi bahasa reka bentuk yang sama dengan Galaxy S23. / © SmartPrix

Mengenai spesifikasi, Samsung Galaxy S23 FE dikatakan menampilkan cipset Snapdragon 8 Gen 1 bertarikh untuk AS dan pilihan Exynos 2200 di wilayah lain. Tambahan pula, ini digandingkan dengan bateri 4,500 mAh dan pengecasan berwayar 25 watt. Akan ada sokongan pengecasan tanpa wayar bagi penarafan kuasa yang tidak diketahui.

Konfigurasi perkakasan selebihnya terdiri daripada skrin AMOLED 6.4-inci dalam reka bentuk minimalis yang sama dan binaan kalis air seperti Galaxy S23 standard (ulasan). Di samping itu, modul kamera belakang akan diketengahkan oleh sensor utama 50 MP yang dipadankan dengan telefoto 12 MP dan sensor ultra lebar 8 MP, yang semuanya merupakan peningkatan besar daripada model Galaxy FE sebelumnya. Akhir sekali, peranti ini tiba dengan Android 13 di luar kotak bersama empat peningkatan OS utama dan tampung keselamatan selama lima tahun.

Adakah anda fikir Samsung Galaxy S23 FE akan menjadi pembelian yang lebih baik daripada Pixel 8 atau iPhone 15 jika ia lebih murah daripada kedua-duanya? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam komen di bawah.