Samsung Galaxy S23 Mendapat Potret 2x dan Pencetus SOS Kecemasan Baharu

45
Semakan NextPit Samsung Galaxy S23
© nextpit

Bersama-sama dengan beberapa penambahbaikan dan pembaikan yang ditambahkan dalam kemas kini perisian besar-besaran bulan Jun, Galaxy S23 (Plus) dan Galaxy S23 Ultra juga menerima helah baharu yang tidak diserlahkan dalam nota keluaran. Salah satu daripada ini termasuk zum 2x untuk mod potret dalam apl kamera rasmi, yang hanya terhad kepada tahap pembesaran 1x dan 3x sebelum ini.

Perisian tegar keselamatan Jun mula-mula dilancarkan di beberapa negara di Asia minggu lepas. Akhirnya, ia pergi ke Eropah semalam. Kini, seperti yang dilihat oleh sesetengah pengguna, kemas kini telah mengaktifkan beberapa ciri pada peranti Samsung Galaxy yang disokong dan yang tidak diketahui ramai, seperti penambahan foto Potret 2x.

  • Baca juga: Ini adalah petua dan helah tersembunyi terbaik untuk meningkatkan tahap telefon Samsung Galaxy anda.

Kamera Samsung Galaxy S23 mendapat mod Potret 2x

Jika dikemas kini kepada binaan terbaharu, pengguna akan melihat bahawa terdapat tiga tahap zum potret: 1x, 2x dan 3x. Pembesaran standard dan 3x sudah tersedia semasa pelancaran dalam apl kamera, jadi mengejutkan Samsung tidak menyertakan pembesaran 2x dengannya.

Apl kamera Galaxy S23+ dalam fokus

Aplikasi kamera pada Galaxy S23+ adalah sama mesra pengguna seperti ciri perisian lain. / © NextPit

Selain zum potret, Samsung telah menangani banyak pepijat kamera dan isu prestasi dengan kemas kini perisian. Sebagai permulaan, kesan halo yang menonjol di sekeliling subjek dalam tangkapan HDR nampaknya telah diselesaikan bersama penambahbaikan pada autofokus dan penggambaran malam yang dioptimumkan.

  • Jangan ketinggalan: Bagaimana untuk menangkap jejak bintang menggunakan telefon kamera Samsung Galaxy S23 anda?

Cara baharu untuk mengaktifkan SOS kecemasan pada Galaxy S23/S23+

Di luar jabatan kamera, dikhabarkan bahawa Samsung merombak cara SOS kecemasan dicetuskan. Sebelum ini, ia memerlukan menekan butang sisi tiga kali untuk memulakan panggilan. Dengan binaan, ia perlu ditekan lima kali. Selain itu, pengguna tidak akan dapat membatalkan panggilan sebaik sahaja mereka memulakan, yang merupakan langkah tambahan untuk berjaya mencapai responden semasa kecemasan.

Kemas kini perisian Jun tersedia melalui OTA (melalui udara). Peranti Samsung Galaxy S23 (ulasan) di kawasan yang disokong harus dimaklumkan setelah kemas kini tersedia untuk dimuat turun dan dipasang.

Adakah anda menggunakan perisian tegar terkini pada Samsung Galaxy S23 anda? Ciri baharu yang manakah telah anda temui? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: SamMobile