Samsung Galaxy S23 Menerima One UI 6.0 Berdasarkan Android 14

31
nextpit samsung oneui6 beta install
© nextpit

Ia menjadi jelas beberapa hari lalu bahawa Samsung tidak lama lagi boleh membawa One UI 6.0 berdasarkan Android 14 ke Galaxy S23 (ulasan). Kini kami boleh melaporkan bahawa versi akhir sebenarnya sudah diedarkan kepada penguji beta. Peranti di Jerman adalah yang pertama mendapatkannya; AS dan Korea Selatan akan menyusul tidak lama lagi.

Samsung Galaxy S23: One UI 6.0 berdasarkan Android 14 kini tersedia.

Walaupun ia sering mengambil masa beberapa bulan pada masa lalu, Samsung kini memberikan kami kemas kini perisian tegar pertama selepas pelancaran versi Android baharu dalam masa beberapa minggu. Sejak awal Oktober dan pelancaran telefon pintar Pixel 8, Android 14 telah rasmi dan, seperti biasa, pada mulanya tersedia secara eksklusif untuk telefon Pixel.

SamMobile telah melaporkan bahawa Samsung mula melancarkan One UI 6 terakhir, berdasarkan Android 14, untuk Galaxy S23 pada penghujung Oktober. Versi stabil pada mulanya akan tersedia di Jerman, khusus untuk peranti yang sebelum ini mempunyai One UI 6 beta.

Memandangkan beta ini juga dikeluarkan lebih awal di Jerman, Korea Selatan dan AS, kemas kini dijangka akan tersedia di dua negara terakhir itu tidak lama lagi.

Seseorang yang memegang Galaxy S23 Ultra menunjukkan kemas kini segera beta Samsung One UI 6 pada paparan

Samsung One UI 6 telah tersedia dalam versi beta untuk sementara waktu, kini versi terakhir tersedia. / © nextpit

Bagi anda yang sudah menggunakan beta: Versi stabil dengan nombor S916BXXU3BWJM ternyata agak sederhana dengan kira-kira 350 MB. Secara logiknya, mereka yang beralih daripada Android 13 terus kepada Android 14 akan mendapati fail ini jauh lebih besar.

  • Baca juga: Ini adalah telefon pintar terbaik daripada Samsung pada tahun 2023

Apabila kami baru-baru ini melaporkan bahawa Android 14 dengan One UI 6 akan dilancarkan, kami berada pada tujuh versi beta, dan menurut Pihak Berkuasa Androidmalah terdapat sembilan versi yang telah diedarkan sehingga versi siap.

Ngomong-ngomong, perisian itu masih mempunyai tampung keselamatan mulai Oktober 2023. Baca tentang ciri baharu dalam artikel oleh rakan sekerja saya, Rubens, yang dapat menguji One UI 6 buat kali pertama. Sebagai alternatif, terdapat juga halaman rasmi Samsung yang menyenaraikan ciri baharu.

Anda yang masih menjalankan Android 13 pada peranti Galaxy S23 mereka juga harus mendapatkan kebenaran dengan cepat. Seperti biasa, Samsung terlebih dahulu akan meliputi generasi perdana semasa, tetapi model lain akan menyusul tidak lama lagi.

Mari dengar: Adakah One UI 6.0 sudah tiba di Galaxy S23 anda? Dan jika ya, apakah tanggapan pertama anda? Beritahu kami dalam ulasan.

Sumber:
SamMobile


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya