Samsung Galaxy S23: Snapdragon dilengkapi di seluruh dunia untuk kali pertama

145
NextPit Kamera Ultra Samsung Galaxy S22
© NextPit

Secara tidak disangka-sangka, Qualcomm mengesahkan khabar angin bahawa Snapdragon 8 Gen 2 akan dipasang dalam siri Samsung Galaxy S23 yang dirancang untuk awal Februari buat kali pertama di seluruh dunia. Jadi, tiada lagi eksklusiviti Snapdragon untuk AS dan Asia, tetapi juga pasaran di Eropah, Amerika Latin dan Afrika juga.

TL;DR

  • Siri Samsung Galaxy S23 sepatutnya dikeluarkan pada tahun 2023 sudah pada minggu pertama bulan Februari.
  • Ketiga-tiga model itu akan dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 2.
  • Qualcomm sekali lagi mengesahkan cipset yang sama di seluruh dunia.

Qualcomm mengesahkan sokongan seluruh dunia untuk siri Samsung Galaxy S23.

Einladung zur Snapdragon Summit 2022

Tahun ini, Snapdragon Summit 2022 akan berlangsung 15-17 November / © Qualcomm

Qualcomm akan mengadakan acara tahunan Snapdragon Summit 2022 di Hawaii. Dengan pelancaran dijangka pemproses perdana baharunya, mungkin dipanggil Snapdragon 8 Gen 2 mengikut skema penamaannya. Ketua Pegawai Eksekutif Qualcomm, Christiano Amon telah pun mengesahkan dalam pertemuan dengan pelabur pada akhir Julai bahawa syarikat itu akan bekerjasama dengan Samsung di seluruh dunia pada masa hadapan. CFO Qualcomm (Ketua Pegawai Kewangan) Akash Palkhiwala memberikan lebih banyak petunjuk ke arah yang sama dalam laporan suku tahunan.

  • Juga menarik: Telefon pintar Samsung terbaik pada tahun 2022

Dalam panggilan persidangan, Palkhiwala mengumumkan bahawa mereka menjangkakan peningkatan kukuh dalam jualan pada suku pertama 2023. Ini kerana mereka boleh mengembangkan bahagian pengeluaran kepada set cip untuk siri Galaxy S22, kepada bahagian global pada tahun akan datang—dengan yang sepatutnya mereka maksudkan adalah chipset Qualcomm untuk semua model dalam siri S23.

Jadi dari perspektif suku bulan Mac, anda betul, manfaat daripada pelancaran Samsung untuk telefon baharu adalah dalam
– dalam jenis separuh kedua suku Mac. Jadi ia datang menjelang penghujung suku tahun, tetapi itu akan menjadi kelebihan, manakala bahagian kami daripada 75% dalam G S22 naik kepada bahagian global dalam G S23.

  • Snapdragon dan Exynos bersemuka: Samsung Galaxy S20 FE: Exynos 990 lwn Snapdragon 865

Jadi itu akhirnya harus menamatkan tragedi itu juga. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, semakin ramai pelanggan siri-S di luar AS dan China telah mengadu bahawa mereka mendapat telefon yang lebih rendah dengan pemproses Exynos dipasang. Terdapat petisyen yang menggesa Samsung untuk meninggalkan strategi dua cip itu. Prestasi terang-terangan dan perbezaan tenaga antara kedua-dua pemproses ditunjukkan dalam pelbagai jenis ujian.

Bagaimana perasaan anda mengenainya selama ini? Adakah anda tidak mengambil berat tentang pemproses pada akhirnya atau adakah anda berasa kurang bernasib baik dengan pemproses Exynos? Jangan ragu untuk menulis pendapat anda kepada kami dalam ulasan.

Melalui: GSMArena
Sumber:
Qualcomm