Samsung Galaxy S23 tidak akan menggoreng tangan anda semasa bermain permainan—Tetapi bagaimana?

95
nextpit samsung galaxy s22 plus vs s21 plus clr2
© NextPit

Galaxy S22 Samsung telah menghadapi banyak kontroversi. Mungkin yang paling menonjol ialah isu GOS (Perkhidmatan Pengoptimuman Permainan) yang dengan sengaja membantutkan prestasi permainan perdana untuk mengelakkan terlalu panas. Samsung kini menangani perkara ini pada Galaxy S23 menurut laporan.

Galaxy S22 dijangka menggunakan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 secara eksklusif. Walaupun cipset menawarkan prestasi yang lebih cekap, ia masih boleh menghadapi kesesakan semasa tugasan intensif seperti permainan. Samsung nampaknya membawa penyelesaian kepada ini dengan menggabungkan sistem penyejukan yang lebih baik.

  • Jangan ketinggalan: Telefon permainan terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Sistem penyejukan Samsung Galaxy S23 (Ultra).

Pembocor yang kerap Ahmed Qwaider mendakwa di Twitter bahawa Galaxy S23 (Ultra) yang akan datang akan mendapat pelesapan haba yang lebih baik. Dia secara samar-samar memberikan nombor 1.6, 2.8, dan 2.3 untuk model Galaxy S23 yang lebih kecil masing-masing sehingga ke Ultra. Ia boleh diandaikan bahawa ini adalah faktor pelesapan atau perubahan dalam kawasan ruang cecair.

Jika mahu dimainkan, Galaxy S23 boleh mengekalkan kadar bingkai tinggi dan kelajuan jam tanpa menghasilkan tahap haba yang membimbangkan berbanding pendahulunya. Walau bagaimanapun, masih awal untuk memberitahu bagaimana perubahan perkakasan berikut akan menghasilkan penggunaan sebenar atau cara ini boleh disepadukan dengan alat GOS Samsung.

Samsung Galaxy S23 Plus

Samsung Galaxy S23 Plus memaparkan dalam warna hitam / © Twitter/u/OnLeaks

Selain Samsung, Xiaomi turut membawakan sistem penyejukan ruang wap yang lebih besar kepada Xiaomi 13 (Pro) baharu. Di samping itu, barisan Redmi K60 yang baru dilancarkan, atau juga dikenali sebagai Poco F5 di pasaran global, mempunyai peningkatan yang sama yang disebut-sebut sebagai cekap seperti telefon bimbit permainan lain.

Laporan sebelumnya menunjukkan Galaxy S23 dan Galaxy S23 Plus juga akan mendapat manfaat daripada bateri yang lebih besar dan reka bentuk yang dikemas kini. Sebaliknya, Galaxy S23 Ultra mendapat peningkatan kamera yang besar di samping video 8K yang lebih baik. Samsung dijadualkan mengumumkan telefon Galaxy perdana pada minggu pertama bulan Februari.

Apakah ciri lain yang anda mahu lihat daripada Galaxy S23 Samsung? Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli satu tahun depan? Kongsikan kepada kami pendapat anda di bahagian komen.