Samsung Galaxy S24 Mendapat Pembetulan Kamera Besar-besaran pada Kemas Kini April

15
nextpit np17 samsung galaxy s24 plus wira perbandingan ultra
© nextpit

Samsung membuat kemas kini April untuk Galaxy S24 (ulasan) tersedia menjelang keluaran sepatutnya bulan depan di beberapa negara. Kemas kini termasuk patch keselamatan biasa, tetapi ia juga dilengkapi dengan pembetulan kamera utama dan penambahbaikan pada telefon pintar utama. Inilah sebabnya anda perlu memasang perisian tegar dengan segera.

  • Jangan ketinggalan: Telefon Samsung Galaxy Hebat lain yang boleh anda beli hari ini

Perkara baharu dengan kemas kini tampung keselamatan April untuk Samsung Galaxy S24

Kemas kini April adalah yang agak besar untuk tampung keselamatan bulanan, dan ia adalah kira-kira 1 GB dalam saiz fail bergantung pada model dan rantau Galaxy S24 (Ultra). Di Eropah, perisian tegar dilabelkan sebagai S928BXXU1AXCA (melalui SamMobile) manakala versi Korea Selatan ialah S928NKSU1AXCA dan bersaiz sekitar 800 MB.

Walau bagaimanapun, tidak kira saiznya, perisian baharu ini menangani banyak masalah kamera yang dilaporkan oleh pengguna dan diakui oleh syarikat Korea Selatan itu sendiri.

Berdasarkan log perubahan, ia harus meningkatkan imbangan putih dan ketepatan warna bagi kamera Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra (ulasan) melalui apl kamera lalai dan apl ExpertRAW. Pada masa yang sama, ini berjanji untuk meningkatkan keupayaan penangkapan cahaya rendah bagi tiga telefon kamera, yang sesetengah pengguna nyatakan sebagai tidak stabil dalam beberapa keadaan.

Kemas Kini Tampung Keselamatan April Samsung Galaxy S24

Kemas kini keselamatan April Samsung Galaxy S24 menambah berbilang pembetulan dan penambahbaikan kamera. / © Samsung Community EU/user118858

Tambahan pula, tangkapan zum yang menyertakan subjek dengan teks dan label telah diperhatikan sebagai satu pukulan yang tidak diingini dari segi kejelasan. Perisian tegar nampaknya membetulkannya, dan nampaknya Galaxy S24 Ultra akan mendapat manfaat daripada ini paling banyak memandangkan penembak telefoto tambahan.

Akhir sekali, Samsung turut memberikan sokongan untuk merakam video dalam resolusi 480 x 480 piksel di bawah mod Perlahan Segera. Ciri ini menggunakan AI untuk mencipta menjana klip gerakan perlahan segera daripada foto.

Selain daripada versi tampung keselamatan terkini, terdapat pengoptimuman prestasi biasa dan peningkatan kestabilan sistem seperti yang dinyatakan dalam log perubahan.

Negara mana kemas kini Galaxy S24 April tersedia

Setakat ini, kemas kini April telah dikeluarkan ke Korea Selatan, India, UK dan Eropah. Ini menjadikan model Galaxy S24 AS menerima kemas kini dalam beberapa hari akan datang. Tetapi sudah tentu, masa kebanyakannya bergantung pada penggunaan pembawa.

Jika anda belum dimaklumkan oleh perisian tegar baharu, anda boleh menyemak secara manual daripada tetapan peranti anda dan kemudian dengan pergi ke Kemas kini perisian > Muat turun dan pasang.

Adakah anda telah mengemas kini kepada patch April terkini? Apakah ciri dan perubahan lain yang anda perhatikan? Beritahu kami penemuan anda dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
Komuniti Samsung