Samsung Galaxy S24 Ultra: Tipster meramalkan kamera periskop baharu dengan apertur berubah-ubah

102
NextPit Kamera Ultra Samsung Galaxy S22
© NextPit

Kadangkala gelembung teknologi menghasilkan beberapa penemuan yang ingin tahu: Pemberi maklumat yang boleh dipercayai melaporkan mempunyai maklumat pertama tentang Samsung Galaxy S24 Ultra. Khususnya, ia adalah mengenai kamera quad yang dijangkakan untuk perdana Samsung untuk 2024. Samsung mungkin sepatutnya membuat perubahan pada kamera telefoto buat kali pertama selepas tiga tahun.

Samsung Galaxy S24 Ultra dengan teknologi kamera baharu

Tidak ada persoalan mengenainya: Memandangkan Samsung Galaxy S22 Ultra kini boleh didapati di kedai-kedai dan malah Samsung Galaxy S23 Ultra tidak dipersembahkan secara rasmi pada acara yang belum dibungkus yang diandaikan pada awal Februari, maklumat mengenai Samsung Galaxy S24 Ultra agak pelik. , boleh dikatakan. Sudah tentu, beberapa perkara masih boleh berubah dalam rancangan dan pelaksanaan Samsung yang akan datang tetapi satu perdana sehingga musim bunga 2024. Tetapi sebenarnya, jurutera Samsung sudah pun menggunakan telefon pintar ultra-premium 2024.

  • Anda telah memilih: Telefon pintar kamera terbaik 2022

Dan pemberi maklumat “Ice Universe” mungkin juga mendapatkan maklumatnya daripada sumber sedemikian, yang memberitahu kami bahawa Samsung juga akan menukar dua kamera telefoto pada 2024 selepas tiga tahun. Ini bermakna kedua-dua sensor imej dan optik itu sendiri. Kamera 200 MP baharu—yang diandaikan ISOCELL HP1 yang dipertingkatkan setakat ini—mungkin juga akan digunakan pada 2024 dan akan mempunyai sedikit pengubahsuaian dalam perisian paling banyak.

LG Innotek membekalkan kamera telefoto yang inovatif

Butiran yang tepat sudah tentu kabur pada peringkat awal ini. Tetapi dalam konteks ini, LG, abang pendaratan yang hilang pada April 2021, boleh kembali bermain. Mereka mahu mempersembahkan modul zum kamera baharu pada CES (Pameran Elektronik Pengguna) akan datang dari 5 hingga 8 Januari 2023 di Las Vegas. Kamera periskop akan menawarkan pembesaran tanpa kehilangan 4x hingga 9x. Menurut LG Innotek, modul yang lebih nipis ini sepatutnya menyokong Snapdragon 8 Gen 2 yang serba baharu.

Penderia kamera telefoto LG Innotek dikeluarkan pada CES 2023

Adakah Samsung akan menggunakan kamera telefoto baharu LG dengan pembesaran tanpa kehilangan sehingga 9x dalam Galaxy S24 Ultra? / © LG / edit oleh NextPit

Ini, bersempena dengan apertur pembolehubah yang telah dipersembahkan oleh Huawei dalam Mate 50 Pro, boleh melonjakkan Samsung dan Galaxy S24 Ultra kembali ke puncak pakar di DXOMARK sekali lagi. Kami ingin tahu!

Kamera Huawei Mate 50 Pro secara terperinci

Huawei Mate 50 Pro memberi inspirasi dengan apertur pembolehubah yang luar biasa. / © NextPit.

Bagaimana dengan awak? Jangan ragu untuk menulis beberapa perkataan kepada kami di bahagian komen tentang sama ada teknologi kamera terbina dalam sedemikian akan menjadi pengubah permainan untuk anda.

Sumber:
Alam Semesta Ais, LG