Samsung Galaxy Tab S9 FE Mungkin Jauh Lebih Murah (Atas Sebab Yang Baik)

77
nextpit Samsung Galaxy Tab S9 Kembali
© nextpit

Selain daripada Samsung Galaxy Tab S9 yang dilancarkan baru-baru ini, Korea Selatan dijangka memperkenalkan Galaxy Tab S9 FE, yang merupakan versi tablet perdananya yang lebih murah. Berikutan gambar yang bocor dan spesifikasi duo tablet Galaxy bajet pada bulan Julai, dakwaan harga untuk pasaran Eropah nampaknya telah bocor, mencadangkan model yang bakal diumumkan tidak lama lagi akan membawa tanda harga yang jauh lebih rendah.

  • Baca juga: Tablet Android julat pertengahan dan mewah terbaik pada tahun 2023 berbanding

Harga Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+

Menurut penyenaraian yang diperoleh oleh penerbitan SamInsider, Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+ telah mengesyorkan harga runcit yang jauh lebih rendah berbanding Tab S9 biasa, sekurang-kurangnya di EU. Pada asasnya, Galaxy Tab S9 FE yang lebih kecil dengan konfigurasi memori 6/128 GB berharga €549 (~$590) manakala versi Plus dengan persediaan 8/128 GB dijual pada harga €749 (~$810), dengan kedua-duanya menampilkan Wi- Kesambungan Fi.

Sebagai perbandingan, harga papak Galaxy Tab S9 vanila terkecil dengan memori 8/128 GB ialah €899 dan $799 di AS sebelum cukai. Sebaliknya, Galaxy Tab S9+ dengan model asas kapasiti yang lebih tinggi iaitu 12/256 GB mempunyai harga pelekat yang lebih tinggi iaitu €1199 ($999).

Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus

Paparan Samsung Galaxy Tab S9 FE Plus dalam kelabu grafit menunjukkan kamera dwi dan reka bentuk bersatunya. / © OnLeaks / WolfofTablet

Perlu diingatkan bahawa harga ini di rantau Eropah termasuk cukai. Oleh itu, mungkin terdapat perbezaan apabila datang ke pasaran lain dan untuk model selularnya dengan sambungan 5G.

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+

Mengenai spesifikasinya, Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE menggunakan set cip Exynos 1380, yang merupakan set cip yang sama yang menjanakan Galaxy A54 yang Rubens semak. Cip itu telah menurunkan prestasi pemproses dan grafik berbanding trio Galaxy Tab S9 yang dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 2 yang lebih berkebolehan.

Satu lagi langkah penjimatan kos boleh didapati dalam bentuk paparan untuk siri Tab FE. Galaxy Tab S7 FE memulakan kerjaya dengan skrin LCD, jadi kemungkinan besar Samsung akan terus menggunakan panel yang sama untuk Galaxy Tab S9 FE. Begitu juga, terdapat juga variasi dalam kamera pada tablet yang akan datang, yang kemungkinan besar akan mendapat penderia yang baik (tetapi tidak cemerlang).

Kemungkinan tarikh keluaran Samsung Galaxy Tab S9 FE dan Tab S9 FE+

Samsung belum mengumumkan tarikh pelancaran untuk Galaxy Tab S9 FE lagi. Orang boleh mengandaikan ini kerana ia akan berlaku bersamaan dengan pelancaran Samsung Galaxy S23 FE yang dijangka akan dibuka pada bulan ini. Telefon pintar perdana bajet dikatakan menampilkan cip Exynos 2200 yang lebih lama di beberapa wilayah dan Snapdragon 8+ Gen 1 di AS. Ia juga boleh menawarkan modul kamera utama yang dinaik taraf dan kamera swafoto.

Apakah pendapat anda tentang harga tablet FE Samsung? Adakah anda fikir ia adalah pembelian yang lebih baik daripada Galaxy Tab S9 yang lebih mahal? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda dengan kami dalam ulasan.

Melalui: SamInsider