Samsung Galaxy Unpacked: Cara Menonton dan Apa Yang Mengejutkan untuk Dijangka

6
nextpit Kajian Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Selepas beberapa minggu mengusik, Samsung akhirnya bersiap sedia untuk melancarkan telefon pintar boleh lipat generasi seterusnya bersama-sama dengan gelombang baharu peranti boleh pakai pada acara Galaxy Unpacked musim panas yang akan datang. Walaupun kebanyakan perkara ini telah dibocorkan, mungkin terdapat kejutan lain di kedai.

Bilakah acara Galaxy Unpacked dan cara menonton

Acara Galaxy Unpacked pertengahan tahun Samsung sedang berlangsung pada 10 Julai 2024. Ia akan dimulakan dengan ucaptama pembukaan yang akan bermula pada 3:00 PM CET / 9:00 AM ET / 6:00 AM PT atau 10:00 PM dalam waktu tempatan Korea Selatan.

Galaxy Unpacked tahun ini akan diadakan di Paris, Perancis. Tempat itu adalah selaras dengan tempat Sukan Olimpik Musim Panas akan berlangsung, yang tidak mengejutkan kerana Samsung adalah salah satu penaja utama.

Walaupun acara itu akan diadakan secara peribadi, Samsung telah mengesahkan bahawa ia akan menstrim kejadian itu di saluran dan laman webnya yang berbeza. Anda juga boleh menonton video YouTube terbenam di bawah.

Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 mendapat rintangan habuk

Samsung Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 akan menerajui acara tersebut. Walaupun banyak ciri peranti telah dibocorkan, pengumuman rasmi masih boleh menghasilkan beberapa detik yang mengagumkan memandangkan kedua-duanya dijangka membawa peningkatan besar daripada pendahulunya.

Berdasarkan bahan yang ada, Galaxy Z Fold 6 dilihat akan hadir dengan bahagian luar yang segar yang lebih bertinju daripada Galaxy Z Fold 5. Binaan yang dikemas kini menghasilkan paparan penutup yang lebih lebar sedikit dan dengan skrin utama mempunyai nisbah aspek yang berbeza dan lebih tinggi kecerahan puncak. Satu lagi peningkatan besar yang datang ke Galaxy Z Fold 6 ditambah rintangan habuk di atas kalis air.

Di tempat lain, ia sepatutnya menggunakan set kamera dan kapasiti bateri yang dipertingkatkan. Apa yang ada di bawah hud ialah cipset Snapdragon 8 Gen 3, yang sepatutnya menambah penambahbaikan yang besar pada pemproses dan grafik.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Samsung Galaxy Z Fold 6 boleh dilipat dalam titanium. / © Winfuture.de

Sementara itu, Galaxy Z Flip 6 mengekalkan banyak rupa kulit kerang seperti pendahulunya, termasuk paparan penutup tab. Sama seperti rakan lipat rama-rama, ia dilihat dari helaian spesifikasi yang bocor ia akan mendapat rintangan habuk. Selain itu, ia disenaraikan untuk membawakan kamera utama 50 MP baharu ditambah dengan kamera ultrawide 12 MP yang biasa.

Selain cipset Snapdragon 8 Gen 3 baharu dan RAM yang lebih besar, Samsung juga menyepadukan sistem penyejukan ruang wap ke Galaxy Z Flip 6. Ini adalah yang pertama untuk barisan kulit kerang syarikat. Selain itu, ia mendapat bateri 4,000 mAh yang lebih besar, yang sepatutnya memanjangkan masa berjalan boleh lipat selama beberapa jam atau lebih.

Terdapat konsensus bercampur-campur mengenai harga pada Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6. Walau bagaimanapun, kami bersandar pada peranti ini dengan mengekalkan tanda harga yang sama daripada rakan sejawat tahun lepas, dengan Flip 6 boleh bermula pada $999 manakala Lipat 6 pada $1799.

Galaxy Watch 7 dan Galaxy Watch Ultra mempunyai rangkaian penderia baharu

Nampaknya akan ada jam tangan pintar Galaxy baharu juga. Khususnya, Galaxy Watch 7 dan Galaxy Watch Ultra telah lama dikhabarkan akan berada dalam perancangan untuk acara ini.

Kebocoran menunjukkan Galaxy Watch 7 kebanyakannya sama dengan Galaxy Watch 6, tetapi ia mengesahkan sensor biometrik baharu di bawahnya. Samsung pratonton bahawa penderia itu mampu mengukur indeks AGEs, yang merupakan cara untuk mengetahui tanda-tanda jika anda mempunyai risiko diabetes, serangan jantung atau strok. Pada masa yang sama, ini sepatutnya menawarkan penjejakan yang lebih tepat untuk kadar denyutan jantung dan SpO2.

Jam pintar Samsung Galaxy Watch Utlra

Samsung Galaxy Watch Ultra dalam jalur oren. / © X/u/Evleaks

Galaxy Watch Ultra ialah model jam tangan pintar baharu Samsung yang lebih mahal dan lasak. Render menunjukkan ia mempunyai sarung segi empat sama dengan paparan bulat. Ia juga memaparkan butang tambahan yang diapit oleh dua butang sisi. Binaan yang lebih besar sepatutnya membolehkan kapasiti bateri yang lebih besar juga.

Dari segi harga, Galaxy Watch 7 diramalkan oleh 91Mobiles berharga $329, atau sama dengan Galaxy Watch 6. Sebaliknya, Galaxy Watch Ultra baharu dipercayai mendapat $700 satu pop.

Galaxy Watch Buds 3 dan Galaxy Buds 3 Pro mempunyai reka bentuk batang

Terdapat juga set fon telinga pembatalan hingar wayarles baharu yang akan diketuai oleh Galaxy Buds 3 Pro. Paparan permukaan menunjukkan fon telinga bukan pro dan pro mempunyai reka bentuk batang, meninggalkan bentuk separuh kacang siri Galaxy Buds 2. Batangnya dikatakan membawa keupayaan pembatalan hingar yang lebih baik dan kualiti bunyi yang lebih baik untuk fon kepala ini.

Samsung Galaxy Buds 3 Pro dan Buds 3

Samsung Galaxy Buds 3 Pro (atas) dan Galaxy Buds 3 (bawah). / © X/u/Evleaks

Walaupun terdapat perubahan besar dalam reka bentuk, kami tidak melihat Samsung menaikkan harga fon telinga Galaxy baharu ini. Tetapi jika ada perubahan harga yang akan menjadi kenyataan, ini berkemungkinan minimum hingga sederhana.

Galaxy Ring boleh diberi harga akhirnya

Selepas pratonton cincin pintar pertamanya, Samsung mengambil kesempatan daripada Galaxy Unpacked untuk mengumumkan sepenuhnya Galaxy Ring. Syarikat harus mendedahkan spesifikasi serta harga dan ketersediaan yang boleh dipakai.

Outlet Android Authority mendapati bahawa Galaxy Ring akan menyokong pemantauan denyutan jantung, pengesanan suhu, tidur dan penjejakan tekanan, ramalan kitaran haid untuk wanita, dan juga pengesanan dengkuran jika dipasangkan dengan telefon bimbit Galaxy.

Kembali pada bulan Mac, seorang pembocor meramalkan bahawa Galaxy Ring akan berharga bermula pada $300 di Amerika Syarikat. Seperti yang disahkan, ia akan datang dalam saiz yang berbeza, dengan saiz cincin yang lebih besar mendapat hayat bateri yang lebih lama.

Satu perkara lagi: Pratonton Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’?

Walaupun kita sudah tahu Samsung sedang mengusahakan model Galaxy Z lipatan penuh yang lebih premium dan nipis yang dikatakan dipanggil Galaxy Z Fold ‘Slim’ atau ‘Ultra,’ peranti ini dijangka tidak akan siap dalam masa terdekat. Sebaliknya, Samsung mungkin menggunakan peringkat Unpacked untuk menggoda peranti boleh lipat.

Pada masa ini, khabar angin membayangkan Galaxy Z Fold 6 ‘Slim’ akan meninggalkan S Pen untuk membolehkan binaan yang lebih nipis daripada model standard. Selain itu, ia dikatakan menampilkan penutup yang lebih besar dan paparan utama. Menurut The Elec, Samsung akan melancarkan peranti itu pada penghujung 2024, tetapi dalam kuantiti terhad.

Antara produk Samsung Galaxy yang manakah paling anda teruja untuk melihatnya? Kongsi dengan kami jawapan anda dalam komen.