Samsung Galaxy Watch 6: Kancing baharu mungkin rosak

36
nextpit Samsung Galaxy Watch 6 Classic
© nextpit

Samsung melancarkan Galaxy Watch 6 dan Galaxy Watch 6 Classic baharu bersama dua peranti boleh lipat baharu, Samsung Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Samsung Galaxy Z Flip 5 (ulasan) hampir sebulan yang lalu. Selepas jam tangan pintar tiba untuk pengguna awal, masalah besar nampaknya telah muncul yang juga tidak kami alami semasa penggunaan awal kami: Kancing lepas cepat gelang tangan yang baru longgar dengan sendirinya, membiarkan jam tangan mahal itu jatuh ke kehancurannya.

  • Evolusi dan bukannya revolusi: hands-on Samsung Galaxy Watch 6 (Klasik).

Samsung Galaxy Watch 6 dilepaskan!

Selain paparan yang lebih besar, Samsung Galaxy Watch 6 baharu juga menerima mekanisme pelepasan pantas baharu untuk talinya. Walaupun ia pernah menjadi sejenis pin yang perlu ditekan di sebelah kanan untuk tali dilepaskan dari casis jam tangan, tali baru dilengkapi dengan butang yang hanya perlu ditekan untuk dilepaskan.

Satu lagi kelebihan ialah bagaimana kedua-dua tali Samsung Galaxy Watch 5 Pro (ulasan) dan Galaxy Watch 4, serta tali baharu, kekal serasi dengan jam tangan Samsung yang lebih lama.

Apa yang kelihatan seperti peningkatan pada mulanya nampaknya bertentangan dengan sesetengah pengguna, seperti sesetengah pengguna Pembaca Reddit telah melaporkan. Ini kerana tulang pergelangan tangan cenderung secara tidak sengaja mencetuskan mekanisme buka kunci ini terlalu kerap untuk saiz pergelangan tangan tertentu, membolehkan jam tangan pintar Samsung (yang berharga $299 dan ke atas), jatuh secara tidak sengaja tanpa anda sedari.

Berikut ialah contoh bagaimana band ini agak mudah untuk dikeluarkan daripada jam tangan pada minit 1:42:

Samsung masih belum mengulas mengenai isu tersebut. Jika anda juga menghadapi masalah ini, anda boleh menggunakan mana-mana tali konvensional 20 mm atau 22 mm dengan pin spring. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh menggunakan gelang tangan daripada model Galaxy Watch yang lebih lama dengan jam tangan baharu anda.

Siapa di antara anda yang sudah membeli Samsung Galaxy Watch 6 (Klasik)? Adakah anda juga menghadapi masalah pelepasan cepat yang sama? Sejauh manakah anda berpuas hati dengan jam tangan pintar Samsung baharu?

Melalui: Sammobile
Sumber:
reddit