Samsung Galaxy Watch 6 Tidak Akan Mengecas Lebih Cepat Tetapi Jangan Risau

48
Ujian NextPit samsung Galaxy Watch 5 Pro
© nextpit

Samsung mengesahkan bahawa ia akan menganjurkan acara Unpacked seterusnya pada penghujung Julai di Korea Selatan di mana ia dijangka mendedahkan Galaxy Watch 6 bersama-sama dengan telefon boleh lipat generasi seterusnya. Selaras dengan ini, penyenaraian FCC baru-baru ini menunjukkan julat sambungan biasa untuk jam tangan Galaxy ini sambil mendedahkan spesifikasi pengecasan yang tidak berubah.


  • Baca juga: Ulasan Garmin Forerunner 965

Seperti pemfailan sebelumnya, Galaxy Watch 6 akan menjadi model terbaharu pada blok tersebut dan dengan tepat membawa nombor model SM-930 dan SM-940, yang berkemungkinan besar bersamaan dengan model standard dan pro jam tangan pintar ini. Tambahan pula, varian SM-935 dan SM-945 dipercayai model yang lebih besar atau yang mempunyai panel paparan yang lebih besar.

Selain daripada pelbagai ciri sambungan biasa seperti Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 5.3 dan NFC, terdapat juga sebutan mengenai nombor model pengecas wayarles ER-OR900. Ini adalah pengecas yang sama yang digunakan dengan Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 5 Pro (ulasan). Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan siri Galaxy Watch 6 yang akan datang akan menggunakan watt pengecasan wayarles magnet yang sama pada 10 watt.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic memaparkan

Paparan Samsung Galaxy Watch 6 Classic menunjukkan pengembalian bezel mekanikal yang berputar. / © onLeaks | edit oleh NextPit

Walaupun penarafan pengecasan kekal tidak berubah, seseorang harus ingat bahawa 10 W pada jam tangan pintar adalah setanding dengan mempunyai kelajuan pengecasan pantas pada telefon pintar. Dalam ulasan kami tentang Galaxy Watch 5 Pro, bateri dicas hingga 45 peratus dalam masa 30 minit sahaja. Ini lebih pantas sedikit untuk Galaxy Watch 5 vanila, memandangkan kapasiti bateri yang lebih kecil.

  • Jangan ketinggalan: Cara menggunakan pemantauan tekanan darah pada Samsung Galaxy Watch 5.

Seperti khabar angin sebelum ini, Samsung merancang untuk memasukkan pemproses Exynos W980 baharu pada Galaxy Watch 6. Cip baharu itu dikatakan membawa peningkatan kelajuan kecil. Ini boleh membantu meningkatkan hayat bateri jam tangan akan datang kerana proses pembuatan 5 nm yang lebih cekap. Di samping itu, kemasukan Galaxy Watch 6 Pro atau Klasik juga boleh melihat kembalinya bezel berputar.

Adakah pengecasan pantas pada jam tangan pintar merupakan ciri penting yang anda pertimbangkan sebelum membeli? Apakah penilaian pengecasan yang anda fikir adalah minimum untuk peranti boleh pakai pintar? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
FCC