Samsung Galaxy Watch 8 Mei Menggunapakai Reka Bentuk Persegi

14
NextPit amazfit gtr 4 lwn gts 4
© nextpit

Selama bertahun-tahun, Samsung telah menggunakan reka bentuk bulat pada jam tangan pintar Galaxy Watchnya. Sebelum memilih format klasik untuk barang boleh pakainya, orang Korea Selatan mempunyai jam tangan pintar segi empat tepat melalui Galaxy Gear. Nampaknya syarikat itu boleh merancang untuk membawa balik jam tangan pintar Galaxy segi empat tepat atau segi empat tepat.

  • Baca juga: Jam tangan pintar Android dan Apple terbaik yang boleh anda beli hari ini

Bilakah kita boleh melihat segi empat sama Samsung Galaxy Watch?

Menurut sumber yang tidak dinamakan yang dipetik oleh SamMobile, Samsung sedang mempertimbangkan untuk menukar kepada reka bentuk segi empat sama untuk model Galaxy Watch masa depannya, meninggalkan rupa bulat klasik. Ia menerangkan bagaimana jam tangan pintar persegi dengan binaan melengkung yang serupa dengan Galaxy Gear mungkin sedang dalam kerja-kerja. Walau bagaimanapun, ia tidak dinafikan bahawa Samsung boleh mengikuti Apple dengan Siri Jam Tangan ‘squircle’ dan Watch Ultra 2 (ulasan).

Apple Watch Ultra menyerlahkan widget yang dipamerkan

Apple Watch Ultra 2 mengekalkan reka bentuk dan bentuk Watch Ultra yang asal. / © nextpit

Juga tiada maklumat mengenai bila tepat Galaxy Watch segi empat sama akan siap, kerana perkembangan semasa yang mengelilingi Galaxy Watch 7 membayangkan reka bentuk bulat yang sama bagi Galaxy Watch 6 (ulasan). Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan bahawa kita akan melihat perubahan reka bentuk jam tangan pintar radikal menjelang tahun depan tepat pada masanya untuk Galaxy Watch 8.

Pada masa yang sama, mungkin juga jam tangan segi empat sama itu boleh dilancarkan dalam barisan baharu selain daripada jam tangan Samsung Galaxy bulat, dengan kedua-dua faktor bentuk wujud bersama-sama. Tiada siapa yang benar-benar tahu apa yang Samsung sedang buat, jadi kami hanya perlu bersabar.

Selain Apple, terdapat beberapa jenama boleh pakai utama yang menggunakan reka bentuk jam tangan pintar segi empat sama, termasuk Fitbit dan Garmin dengan beberapa entri jam tangan mereka. Bentuk segi empat tepat ini telah membolehkan pengeluar iPhone memasukkan ciri jam tangan pintar yang lebih meluas kerana antara muka dapat menampung elemen tambahan berbanding paparan bulat. Mungkin ini mungkin salah satu sebab utama suis Samsung.

Jika anda memilih reka bentuk jam tangan pintar, yang manakah anda lebih suka: bulatan atau segi empat sama? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan. Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar pendapat anda.

Sumber:
SamMobile