Samsung Galaxy XCover 7 dan Tab Active 5: Kini dengan Spesifikasi Lebih Lasak yang Lebih Baik

9
Harga Samsung Galaxy Tab Active 5 Xcover 7 kami melancarkan spesifikasi
© Samsung

Menjelang pelancaran Galaxy S24, Samsung mengumumkan Galaxy XCover 7 dan Galaxy Tab Active 5 yang lasak baharunya. Ini adalah telefon pintar dan tablet paling sukar syarikat setakat ini dan menawarkan pelbagai peningkatan dalam aspek berbeza daripada barisan masing-masing.

Samsung Galaxy XCover 7

Galaxy XCover 7 telah dibocorkan beberapa kali, tetapi kami akhirnya dapat mengesahkan perkara yang kami perolehi. Bahagian hadapannya diketuai oleh skrin LCD 6.6 inci dengan resolusi HD Penuh dan reka bentuk takuk serupa dengan Galaxy XCover 6 Pro (ulasan). Kadar penyegaran terperangkap pada 60 Hz, yang tidak seperti yang terakhir dengan kadar penyegaran 120 Hz. Gorilla Glass Victus+ yang lebih tahan lama melindungi panel dan dilengkapi dengan kepekaan sentuhan boleh laras untuk disesuaikan dengan jenis sarung tangan yang berbeza.

Samsung Galaxy XCover 7

Galaxy XCover 7 baharu Samsung mendapat reka bentuk dan paparan lasak yang diperbaharui. / © Samsung

Galaxy XCover 7 Samsung adalah diperakui IP68 untuk habuk dan kalis air dan MIL-STD-810H dinilai mengikut standard gred tentera. Ia juga tahan jatuh pada konkrit dari ketinggian 1.5 meter. Terdapat butang boleh atur cara dan penutup belakang boleh tanggal untuk mengakses sel bateri 4,050 mAh yang boleh diganti pengguna. Telefon bimbit ini dilengkapi dengan Mod Tanpa Bateri, serupa dengan Tab Active 5 dan menyokong pengecasan melalui penyambung USB-C dan POGO.

Apa yang menguatkan Galaxy XCover 7 ialah cipset 6 nm yang tidak dinamakan (dikabarkan sebagai Dimensity 6100+ SoC) dipasangkan dengan RAM 6 GB yang lebih besar dan storan 128 GB yang boleh dikembangkan. Kedua-dua SIM fizikal dan eSIM disokong bersama-sama dengan sambungan 5G, NFC dan Wi-Fi 5. Peranti ini mempunyai kamera utama 50 MP tunggal dan penembak swafoto 5 MP.

Samsung Galaxy Tab Active 5

Galaxy Tab Active 5 menampilkan reka bentuk yang lebih padat berbanding tablet lasak dan lasak terakhir daripada Samsung, Galaxy Tab Active 4. Ia mempunyai skrin LCD 8-inci dan resolusi HD+ Penuh dengan kadar penyegaran 120 Hz yang mengejutkan. Perlindungan kaca agak biasa dengan panel Gorilla Glass 5, walaupun ini cukup untuk menahan calar biasa.

Pada masa yang sama, terdapat pilihan untuk melaraskan tahap sensitiviti sentuhan. Tablet ini juga bertaraf IP68 dan MIL-STD-810H. Walau bagaimanapun, anda memerlukan sarung pilihan untuk melindunginya daripada terjatuh secara tidak sengaja dan menempatkan stylus S Pen kalis air. Selain itu, anda boleh mencari kunci boleh atur cara dan antara muka POGO daripada peranti itu juga.

Samsung Galaxy Tab Active 5

Galaxy Tab Active 5 Samsung serasi dengan S Pen kalis air. / © Samsung

Hayat bateri tidak dinyatakan, tetapi sel 5,050 mAh juga boleh diganti. Mod Tiada Bateri juga boleh ditogol untuk menghidupkannya secara terus melalui penyesuai.

Samsung tidak mendedahkan cip yang menggerakkan peranti selain ia dihasilkan menggunakan proses 5 nm. Walau bagaimanapun, ini dipercayai merupakan SoC Exynos 1380 dalaman, yang sama dengan Galaxy Tab S9 FE. Ia boleh dikonfigurasikan dengan sehingga 8 GB RAM dan storan 256 GB di atas slot kad mikroSD.

Tablet baharu ini mempunyai kamera belakang 13 MP dan sensor menghadap hadapan 5 MP. Kesambungannya ialah peningkatan sedikit dengan Wi-Fi 6 di atas kapal sebagai tambahan kepada 5G, NFC dan Bluetooth 5.3.

ketersediaan dan harga Samsung Galaxy XCover 7 dan Galaxy Tab Active 5

Beberapa titik jualan utama Galaxy XCover 7 dan Galaxy Tab Active 5 dikaitkan dengan perisiannya. Mereka but on Android 14 dan hantar dengan Samsung Knox Vault untuk keselamatan peringkat perusahaan dan Knox Capture untuk pengimbasan kod bar yang mudah dan keserasian dengan mPOS (tempat jualan mudah alih).

Tidak ada maklumat mengenai harga Galaxy XCover 7 dan Galaxy Tab Active 5. Walau bagaimanapun, harganya sepatutnya lebih murah daripada Galaxy XCover 6 Pro dan Tab Active 4 Pro, yang dijual pada harga $650 satu pop. Samsung menambah bahawa kedua-duanya akan tersedia mulai bulan ini.

Sumber:
Samsung