Samsung Galaxy Z Flip 5 boleh menyelesaikan masalah terbesar pada Flip 4

89
NextPit Engsel Samsung Galaxy Z Flip 4
© NextPit

Galaxy Z Flip 4 telah dilancarkan dengan peningkatan yang diperhalusi dan bukannya baik pulih pada Flip 3. Walaupun ia merupakan formula yang terbukti untuk tidak mengejek, Samsung tidak dapat menghapuskan beberapa keluhan terbesar kami dalam reka bentuk boleh lipatnya seperti lipatan yang menonjol dan paparan penutup yang kecil. Galaxy Z Flip 5 tahun depan kini dikhabarkan akan menyelesaikan masalah tersebut.

Penganalisis paparan Ross Young mencadangkan bahawa Samsung Galaxy Z Flip 5 sedang mencari untuk melakukan perubahan besar daripada pendahulunya. Ini didakwa termasuk reka bentuk engsel baharu yang boleh mengurangkan lagi lipatan pada paparan utama. Malangnya, masih tidak jelas bagaimana engsel ini akan bermain tentang jurang lipatan, walaupun ini boleh ditangani juga.

  • Ulasan Samsung Galaxy Z Flip 4 – Perlukan plot twist!

Paparan yang lebih besar pada Galaxy Z Flip 5

Sumber itu menambah bahawa Galaxy Z Flip 5 akan membawakan paparan penutup yang lebih besar yang berukuran 3 inci lebar atau lebih. Berbanding dengan Z Flip 4 dengan skrin menengah AMOLED 1.9-inci, saiznya boleh mendapat rangsangan yang ketara kepada lebih daripada 60 peratus secara menyerong.

Semua perubahan yang disebutkan ini boleh menyebabkan Samsung mereka bentuk semula sepenuhnya kulit kerang boleh lipat yang akan datang. Kamera dwi pada masa ini terletak bersebelahan dengan paparan hadapan dan boleh diubah kedudukannya untuk menampung versi yang lebih besar.

Alat lipat generasi seterusnya dijangka tiba selepas separuh kedua 2023 sejak Galaxy Z Flip 4 baru sahaja dilancarkan pada bulan Ogos. Malangnya, tiada butiran yang disebut mengenai Galaxy Z Fold 4 yang lebih besar. Tetapi adalah selamat untuk mengandaikan ia juga akan mendapat manfaat daripada perkakasan baharu termasuk mekanisme lipatan yang lebih kukuh.

Kawasan manakah yang anda fikir perlu diperbaiki oleh Samsung pada telefon pintar boleh lipatnya? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen. Kami sedang mendengar.