Samsung Galaxy Z Flip 5 dengan Diskaun $200 ialah Tawaran Boleh Lipat Perdana Terbaik

70
Amazon Prime Samsung Galaxy Z Flip 5 menawarkan harga terbaik
© nextpit

Sebagai tambahan kepada Galaxy S23 Ultra yang mendapat diskaun yang ketara pada Hari Perdana Oktober ini, Galaxy Z Flip 5 terbaru Samsung juga mendapat potongan harga $200. Ini menurunkan telefon pintar kulit kerang boleh lipat kepada harga terbaiknya iaitu $799 yang dihantar atau potongan 20 peratus segera untuk ahli Perdana.

Konfigurasi yang disenaraikan adalah untuk varian 256 GB dan tersedia dalam empat pilihan warna. Anda juga boleh memilih pilihan 512 GB pada $919 selepas penjimatan $200 yang sama digunakan. Walau bagaimanapun, ini hanya ditawarkan dalam warna pudina.

Mengapa ia patut dinaik taraf kepada Samsung Galaxy Z Flip 5

Dari segi perkakasan dan perisian, Galaxy Z Flip 5 (ulasan) adalah penambahbaikan yang luar biasa daripada pendahulunya. Oleh itu, pembelian ini mudah disyorkan jika anda datang daripada model Galaxy Z Flip yang lebih lama atau beralih kepada kulit kerang buat kali pertama.

Samsung memberikan Galaxy Z Flip 5 skrin penutup yang lebih besar dan serba boleh serta dilindungi oleh Gorilla Glass Victus 2. Digabungkan ini dengan ciri mod Flex yang dikemas kini, helah yang lebih berguna kini boleh dilakukan seperti menaip mesej terus dari paparan luar atau mempunyai pandangan camcorder yang lebih luas melalui Flex Cam.

Kajian semula Samsung Galaxy Z Flip 5

Z Flip 5 sangat elegan dan dilipat dengan kemas menjadi dua. / © nextpit

Terdapat juga komponen engsel mekanikal baharu yang menghilangkan jurang antara panel dan menjadikan Galaxy Z Flip 5 lebih padat apabila dilipat. Pada masa yang sama, anda masih mendapat casis aluminium perisai yang kuat dan penarafan rintangan habuk dan air IP68.

Mengenai prestasi, banyak kuda telah ditambah, terima kasih kepada cipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 dan memori yang lebih pantas. Cip itu juga memanjangkan hayat bateri walaupun mempunyai kapasiti yang sama seperti generasi sebelumnya. Akhir sekali, anda akan menemui dwi kamera 12 MP yang dioptimumkan oleh kemas kini One UI 5 yang terkini.

Adakah anda bercadang untuk membeli Galaxy Z Flip 5 musim Perdana ini? Warna yang manakah anda ambil? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan dan jika anda ingin melihat lebih banyak tawaran telefon pintar Galaxy dari nextpit.

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya