Samsung Galaxy Z Flip 5 Retro Adalah Rasmi (Tetapi Sangat Terhad)!

35
samsung galaxy z 5 retro 01
© Samsung

Seperti yang sering berlaku pada masa lalu, ramalan pelbagai kebocoran terkenal—seperti dalam kes Samsung Galaxy Z Flip 5 Retro—adalah benar kali ini juga. Syarikat Korea Selatan itu kini secara rasmi mempersembahkan poket boleh lipat popular bagi siri Galaxy Z di Korea Selatan, UK, Perancis, Sepanyol, Australia dan Jerman. Galaxy Z Flip 5 Retro ialah edisi terhad dan anda boleh mengetahui perkara yang menjadikannya begitu istimewa dalam artikel kami.

  • Mungkin sudah tiba masanya untuk membacanya semula: Samsung Galaxy Z Flip 5 disemak semula

Samsung mempersembahkan Galaxy Z Flip 5 Retro

Buat masa ini, edisi khas retro Samsung Galaxy Z Flip 5 tersedia secara rasmi dan eksklusif dengan 512 GB RAM pada harga £1,199 di UK (€1399 di Jerman dan Perancis). Dan apakah yang membezakan versi retro daripada standard Z Flip 5 boleh dilipat? Pertama sekali, harga, yang sedikit di atas MSRP asal.

  • Baca juga: Telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli

Pemilihan warna yang sudah meluas kini disertai oleh bahagian belakang biru tua. Sementara itu, bingkai aluminium juga tidak lagi berkilat, tetapi matte berus. Menurut Samsung, ini adalah penghormatan kepada Samsung SGH-E700, yang dijual pada tahun 2003 dan mencapai angka jualan sebanyak 10 juta telefon. Pengeluar Korea Selatan juga menjelaskan lebih terperinci:

Selama beberapa dekad, syarikat itu telah mengeluarkan satu siri produk mudah alih revolusioner – bermula dengan MP3 SPH-M2500 pada tahun 1999, diikuti dengan telefon jam tangan SPH-WP10, telefon TV SCH-M220 dan telefon kamera SCH. -V200. Setiap produk dipuji kerana ciri-ciri inovatifnya yang menolak sempadan apa yang mungkin pada masa itu.

Memandangkan cerita itu lebih suka merugikan anda sehingga ke tahap ini, Samsung masih mengemas beberapa perkara di atas “pakej retro”. Oleh itu, pelanggan yang menyerang tanpa belas kasihan menjelang 7 November akan mendapat beberapa Samsung Galaxy Buds 2 Pro (ulasan) secara percuma. Dan akan ada tawaran tukar beli khas bergantung pada cawangan Samsung tempatan.

Pembungkusan dan kandungan Samsung Galaxy Z Flip 5 Edisi Retro

Samsung Galaxy Z Flip 5 Edisi Retro dengan beberapa aksesori, tetapi tanpa bekalan kuasa! / © Samsung

Edisi Retro masih termasuk sarung FlipSuit dengan tiga kad yang menukar telefon pintar. Ini mempunyai cip NFC yang dipasang, yang membuka kunci kertas dinding rahsia yang sepadan dengan reka bentuk kad. Terdapat juga kad dagangan, pelekat terhad (dengan logo Samsung lama), dan kabel pengecasan di dalam kotak. Tidak, tiada pengecas dalam kotak walaupun dalam suasana retro.

Malangnya, Samsung tidak akan menawarkan edisi retro di AS, malah di Amerika Latin, di mana telefon itu juga sangat popular (selepas Nokia dan Motorola). Tetapi mungkin jika peminat yang mencukupi memohon Samsung …

Sumber:
Samsung