Samsung Galaxy Z Flip 6 Akan Menampilkan Perubahan Besar?

13
Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Samsung melancarkan Galaxy Z Flip 5 (ulasan) dan Galaxy Z Fold 5 (ulasan) beberapa bulan lalu, dan penggantinya dijangka tidak akan muncul sehingga separuh kedua 2024. Bagaimanapun, khabar angin mengelilingi Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Lipat 6 dah mula naik wap. Laporan terbaru menunjukkan Samsung mungkin memperkenalkan perubahan paling ketara dalam katalog boleh lipatnya: paparan.

  • Jangan ketinggalan ini: Telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli pada awal 2024

Pembocor dan penganalisis prolifik Ross Young berkongsi ramalannya tentang peranti utama generasi akan datang Samsung yang tidak diumumkan di X (dahulunya Twitter). Menurutnya, kedua-dua Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 akan menampilkan paparan boleh lipat dan penutup yang lebih besar berbanding pendahulunya. Ini sangat berbeza dengan perubahan kecil dalam kedua-dua peranti untuk beberapa generasi sekarang, sesuatu yang lebih jelas pada peranti kedua.

Paparan Samsung Galaxy Z Flip 6

Perunding itu menghuraikan butiran mengenai model kulit kerang, di mana Samsung akan menggabungkan paparan penutup 3.9 inci pada Galaxy Z Flip 6 dengan nisbah dan resolusi yang tidak diketahui, menjadikannya peningkatan ketara daripada skrin 3.5 inci semasa dalam Galaxy Z Flip 5. Perlu diingatkan bahawa Samsung telah menjadikan paparan penutup Galaxy Z Flip 5 jauh lebih luas berbanding pendahulunya.

Kajian semula Samsung Galaxy Z Flip 5

Paparan dalaman Z Flip 5 adalah cantik untuk dilihat, tetapi juga mempunyai kelemahannya. / © nextpit

Ia masih tidak jelas apakah skrin dalaman atau boleh lipat baharu untuk Galaxy Z Flip 6, walaupun. Skrin semasa 6.7-inci kekal sama sejak Galaxy Z Flip asal dilancarkan pada tahun 2020. Peningkatan dalam saiz panel mungkin merupakan peningkatan yang dialu-alukan.

Paparan Samsung Galaxy Z Fold 6

Bagi Galaxy Z Fold 6 pula, berkemungkinan Young merujuk kepada skrin penutup yang lebih luas dengan nisbah aspek yang setanding dengan Galaxy S24 Ultra yang akan datang. Ini mungkin akan menghilangkan nisbah tinggi luar biasa yang dipaparkan dalam Galaxy Z Fold 5 dan model lipatan buku Samsung sebelum ini.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 Samsung menampilkan skrin penutup dengan nisbah bidang yang lebih tinggi. / © nextpit

Pada masa yang sama, nisbah luaran baharu di bahagian luar bermakna skrin boleh lipat dalam juga perlu menyesuaikan dirinya dengan format baharu. Mungkin ini menunjukkan Galaxy Z Fold 6 yang dibuka sepenuhnya mungkin menawarkan paparan yang lebih pendek lagi luas, seperti yang dilihat dalam Google Pixel Fold (ulasan).

Malangnya, Young tidak mendedahkan apa-apa tentang lipatan paparan yang sedia ada dalam kedua-dua Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 yang akan datang. Ini membuatkan kami berharap bahawa Korea Selatan sekurang-kurangnya boleh mempertimbangkan untuk mengurangkan keterlihatan lipatan pada telefon pintar boleh lipat ini, yang kemudian akan meletakkannya setanding dengan OnePlus Open (ulasan) atau Huawei Mate X3 (ulasan).

Apakah pendapat anda tentang Samsung Galaxy Z Flip 6 dan Fold 6 yang mempunyai paparan yang lebih besar? Adakah anda ingin melihat nisbah aspek yang berbeza? Tembak kami jawapan anda dalam komen.

Sumber:
X