Samsung Galaxy Z Flip 6 Boleh Membetulkan Cacat Terbesar Flip 5

12
Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Walaupun perhatian semua orang tertumpu pada siri Samsung Galaxy S24 yang baru dikeluarkan, khabar angin tentang telefon boleh lipat yang akan datang terus mendapat perhatian, walaupun pada kadar yang lebih disenyapkan. Khabar angin baharu telah muncul, mencadangkan Galaxy Z Flip 6 boleh menerima peningkatan besar dalam kapasiti baterinya untuk memperbaiki salah satu kelemahan utama Galaxy Z Flip 5 (semakan)—hayat bateri yang sederhana.

  • Lihat telefon pintar Samsung terbaik yang boleh anda beli hari ini

Bateri Samsung Galaxy Z Flip 6 yang lebih besar

Sumber yang boleh dipercayai dan orang dalam Galaxy Club berkongsi pandangan tentang peningkatan saiz bateri Galaxy Z Flip 6. Menurut saluran berita itu, kulit kerang boleh lipat yang tidak diumumkan mempunyai kapasiti bateri berkadar 3,887 mAh yang diiklankan pada 4,000 mAh. Sebagai perbandingan, Galaxy Z Flip 5 mendapat sel 3,591 mAh, atau bersamaan dengan penarafan biasa 3,700 mAh. Oleh itu, kami melihat perbezaan 300 mAh.

Walaupun nilai peningkatan itu kedengaran sederhana, ini masih akan membantu meregangkan ketahanan Galaxy Z Flip 6 beberapa jam lebih daripada pendahulunya. Anda juga perlu mempertimbangkan pengoptimuman perisian yang dirancang dalam kulit One UI bersama-sama dengan cipset yang lebih cekap, dikhabarkan sebagai Snapdragon 8 Gen 3, untuk memerah jus yang lebih berharga.

Kajian semula Samsung Galaxy Z Flip 5

Samsung Galaxy Z Flip 5 menampilkan engsel baharu yang menghasilkan panel terlipat rata sepenuhnya. / © nextpit

Perubahan lain yang layak dalam Samsung Galaxy Z Flip 6

Di luar bateri, Galaxy Z Flip 6 dijangka menerima peningkatan ketara dalam bahagian lain. Sebelum ini dilaporkan bahawa paparan penutup akan dibesarkan kepada 3.9-inci daripada saiz semasa 3.5-inci pada Galaxy Z Flip 5. Tambahan pula, skrin lipatan utama dikatakan menampilkan panel “IronFlex” yang lebih tahan lama yang sepatutnya meningkat. ketahanannya lagi.

Di tempat lain, Samsung dikhabarkan akan menaik taraf kamera utama 12 MP Galaxy Z Flip 6 kepada penembak 50 MP, yang mungkin sensor yang sama ditemui dalam Galaxy S24 (ulasan) dan telefon kamera jarak pertengahan Samsung yang lain. Sensor ultralebar 12 MP berkemungkinan akan dikekalkan.

Berdasarkan apa yang kita ketahui, Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 juga sepatutnya menerima ciri Galaxy AI baharu yang muncul dalam trio Galaxy S24. Ini termasuk Bulatan baharu untuk Carian, terjemahan langsung, ringkasan dan pengeditan foto generatif, antara lain.

Tarikh pelancaran Samsung Galaxy Z Flip 6, Galaxy XR dan Galaxy Ring

Galaxy Z Flip 5 Samsung telah dilancarkan pada Ogos tahun lepas, jadi nampaknya Galaxy Flip 6 diposisikan untuk dirasmikan pada bulan yang sama tahun ini. Sebagai tambahan kepada peranti boleh lipat baharu, Samsung juga mungkin mengumumkan set kepala Galaxy VR/MR mewahnya yang akan menyaingi Apple Vision Pro. Di tengah-tengah semua itu, mungkin penjejak Galaxy Ring mungkin juga debut.

Apakah yang paling anda ingin lihat daripada Samsung Galaxy Z Flip 6 yang akan datang selain daripada kapasiti bateri yang lebih besar? Patutkah Samsung menambah baik binaan keseluruhan telefon bimbit itu juga? Kongsi cadangan anda dalam komen.

Sumber:
Kelab Galaxy