Samsung Galaxy Z Flip 6 Mungkin Mendapat Naik Taraf Kamera Utama

39
Kamera Samsung Galaxy Z Flip 5
© nextpit

Samsung Galaxy Z Flip 5 mula diperkenalkan dengan kamera belakang utama 12 MP, menawarkan resolusi yang sama sejak Galaxy Z Flip asal muncul. Walau bagaimanapun, Samsung akhirnya boleh menaik taraf sensor khusus ini pada Galaxy Z Flip 6 tahun depan, berdasarkan laporan baru.

Selain daripada kawasan penderia dan pandangan fokus, resolusi 12 MP pada kulit kerang semasa Samsung yang boleh dilipat tidak menerima sebarang perubahan dalam kiraan megapikselnya. Walaupun persediaan ini memberikan kualiti imej di atas purata seperti yang dilihat dalam ulasan Galaxy Z Flip 5 kami, terdapat kes di mana resolusi yang lebih rendah tidak membantu sama sekali apabila merakam dalam keadaan cahaya malap dan mengezum masuk. Semua ini boleh berubah pada penggantinya.

  • Jangan ketinggalan ini: Telefon pintar boleh lipat terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023

Spesifikasi kamera Samsung Galaxy Z Flip 6

Seperti yang dipetik oleh penerbitan Belanda Galaxy Club, Samsung dikatakan sedang menguji sensor utama 50 MP untuk Galaxy Z Flip 6. Kamera itu mungkin komponen yang sama dipasang dalam Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy S22, yang akhirnya disepadukan ke dalam pengganti mereka, masing-masing Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Galaxy S23 (ulasan).

Kami juga tidak tahu sama ada terdapat perubahan yang dirancang untuk kamera lain selain daripada sensor sudut lebar. Penderia ultra lebar dan swafoto kedua pada Galaxy Z Flip 5 kekal sama selama ini juga. Oleh itu, adalah selamat untuk mengatakan mungkin terdapat peningkatan dalam penembak ini juga.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Tiga kamera Samsung Galaxy Z Fold 5 terdiri daripada penembak utama 50 MP, yang sama seperti pendahulunya. / © nextpit

Lagipun, tidaklah menghairankan jika Samsung akhirnya memberikan siri kulit kerangnya peningkatan yang sangat diperlukan dalam jabatan kamera selepas memfokuskan pada peningkatan faktor bentuk tahun ini.

Selain kamera, butiran tentang Galaxy Z Flip 6 masih terhad. Walau bagaimanapun, peningkatan yang paling jelas boleh termasuk cipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 pada tahap minimum. Mungkin peranti boleh lipat juga boleh mengambil kesempatan daripada bateri bertindan yang dikhabarkan, membolehkan reka bentuk yang lebih nipis tetapi dengan kapasiti bateri yang lebih tinggi.

Apakah ciri dan spesifikasi lain yang paling anda ingin lihat dalam Samsung Galaxy Z Flip 6? Jangan ragu untuk berkongsi pemikiran tersebut dalam komen.

Sumber:
Kelab Galaxy