Samsung Galaxy Z Fold 6 FE Mungkin Separuh Harga Ultra

13
nextpit Paparan Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Khabar angin baru-baru ini mencadangkan Samsung akan melancarkan versi yang lebih murah bagi telefon pintar boleh lipat gaya bukunya yang mungkin dikenali sebagai entri “Edisi Peminat”, di mana ia akan membuka penutup bersama model Galaxy Z Fold 6 atau Fold 6 Ultra akhir tahun ini. Walaupun pertama kali difikirkan ia akan lebih murah sedikit daripada pilihan boleh lipat premium, berita baharu menunjukkan jurang harga mungkin lebih besar daripada yang dipercayai pada mulanya.

  • Jangan ketinggalan ini: Semua telefon pintar Samsung Galaxy terbaik yang boleh anda beli hari ini

Harga Samsung Galaxy Z Fold 6 FE

Pada masa ini, telefon pintar boleh lipat Samsung tiba dalam dua faktor bentuk, yang terdiri daripada mekanisme lipatan kulit kerang dan gaya buku. Yang terakhir, seperti Galaxy Z Fold 5 (ulasan), memberikan anda lebih banyak estet skrin, tetapi kosnya juga jauh lebih tinggi daripada rakan sejawat yang lebih kecil. Walau bagaimanapun, ia telah membuat spekulasi syarikat itu akan menawarkan peminatnya pilihan yang lebih berpatutan.

Berasal dari Korea Selatan, penerbitan Sisa Journal-e menyebut Samsung mempunyai rancangan untuk menetapkan harga sekitar KRW 1.05 juta, yang diterjemahkan kepada $785 selepas penukaran. Walaupun harga untuk pasaran berbeza mungkin berbeza-beza selepas termasuk cukai, nilai yang disenaraikan masih hampir separuh daripada harga runcit semasa Galaxy Z Fold 5 yang dijual pada harga $1,600, dan juga lebih rendah daripada Galaxy Z Flip 5 pada $999.

Harga yang lebih murah dengan spesifikasi yang diturunkan

Seperti biasa, harga yang lebih murah juga bermakna Samsung terpaksa mengambil jalan keluar untuk menurunkan kos Galaxy Z Fold 6 FE ke tahap tersebut. Menurut sumber, peranti boleh lipat akan kehilangan sokongan S Pen dan akan menggunakan jenis paparan, kapasiti bateri dan set cip yang berbeza.

Bagi yang terakhir, adalah selamat untuk menganggap Exynos dalaman Samsung atau cipset Qualcomm yang kurang berkemampuan, seperti Snapdragon 8s Gen 3, akan menemui jalan ke peranti itu.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Render Samsung Galaxy Z Fold 6 dalam bentuk terbentang mendedahkan bingkai yang lebih rata dan sudut yang lebih tajam. / © Mengenai Kebocoran

Apa yang paling mungkin dijamin ialah Galaxy Z Fold 6 Ultra akan memanfaatkan cipset Snapdragon 8 Gen 3 untuk Galaxy yang dimuatkan sepenuhnya. Selain itu, ia juga harus dilengkapi dengan sel bateri yang lebih besar dan mungkin lebih banyak paparan mewah untuk penutup dan bahagian dalamnya. Berdasarkan kebocoran, ia boleh debut dengan perlindungan Corning Gorilla Armor serupa dengan Galaxy S24 Ultra (ulasan).

Selain daripada perbezaan ini, Edisi Kipas boleh lipat mungkin masih berkongsi beberapa komponen perkakasan dengan model premium seperti penembak utama 50 MP, walaupun kami masih tidak pasti sama ada modul telefoto dan 12 MP 10 MP akan dikekalkan.

Berdasarkan laporan terbaru, acara Unpacked seterusnya kemungkinan besar akan diadakan pada minggu kedua bulan Julai. Masa akan meletakkannya beberapa minggu lebih awal daripada pengumuman tahun lepas. Dengan beberapa bulan lagi, kami boleh menerima lebih banyak kemas kini lebih hampir untuk dilancarkan.

Adakah anda percaya bahawa Samsung benar-benar akan meletakkan Galaxy Z Fold 6 FE pada titik harga ini? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Melalui: GSMArena
Sumber:
SisaJournal-e