Samsung mahukan hayat bateri yang gila pada Galaxy S23 (Ultra) melalui ciri ini

110
Ujian Semakan Ultra Samsung Galaxy S22 NextPit
© NextPit

Samsung hampir mengumumkan siri Galaxy S23 pada awal tahun depan. Walaupun reka bentuk trio perdana yang akan datang dispekulasi sebagai perubahan kecil daripada Galaxy S22 tahun ini, Samsung mungkin mahu memberi tumpuan kepada perkakasan dalaman peranti. Laporan baharu membayangkan bahawa Samsung juga mungkin memperkenalkan mod Cahaya, yang boleh meningkatkan lagi hayat bateri Galaxy S23 (Ultra).

TL;DR

  • Samsung dikatakan akan memperkenalkan mod Light pada Galaxy S23.
  • Ciri ini telah diperkenalkan dengan Galaxy Z Fold 4.
  • Mod Cahaya akan memanjangkan hayat bateri peranti apabila diaktifkan.

Mod Light ialah profil prestasi baharu yang mula diperkenalkan dengan Samsung Galaxy Z Fold 4. Menurut pembocor IceUniverse, Samsung berhasrat untuk menyepadukan ciri ini ke dalam siri Galaxy S23 juga. Sumber itu menambah bahawa mod Cahaya akan berbeza daripada mod penjimat kuasa kerana mod pertama akan mengurangkan kelajuan pemprosesan CPU sekali gus memanjangkan skrin mengikut masa.

  • Jangan ketinggalan: Telefon permainan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Yang mengejutkan, mod Cahaya tidak akan menjejaskan prestasi permainan kerana Game Booster tersuai Samsung akan mengendalikan tugas ini. Pada Galaxy Z Fold 4, pengguna boleh memilih antara pilihan mod standard atau ringan daripada tetapan di bawah profil prestasi. Tidak jelas sama ada antara muka yang sama akan dibawa pada Galaxy S23 apabila mendayakan mod Cahaya.

Bateri Galaxy S23 lebih besar dan set cip yang lebih cekap

Galaxy S23 Samsung sedang membentuk untuk menjadi kuasa bateri. Kebocoran sebelum ini menunjukkan bahawa kapasiti bateri kedua-dua model vanila Galaxy S23 dan Galaxy S23 Plus akan meningkat dengan ketara. Yang pertama dispekulasi untuk menempatkan pek bateri 3900 mAh manakala varian plus diandaikan mendapat peningkatan yang lebih besar dengan maksimum pada 4878 mAh.

Sementara itu, Galaxy S23 (Ultra) dijangka mendapat manfaat daripada cipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 yang lebih cekap lagi pantas. Mengikut penyenaraian penanda aras, SoC yang tidak diumumkan mempunyai multi-teras yang menggalakkan dan mungkin mengurangkan jurang dengan Bionic A16 Apple.

Apakah pendapat anda tentang mod Cahaya yang akan datang pada telefon Galaxy? Adakah anda fikir ia akan memberi manfaat kepada pengguna? Kami ingin mendengar jawapan anda.